Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Galeria Identyfikacji Wizualnej

Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, oto moje nowe ID. Pokaże wam tylko skrawki, a reszta do zobaczenia na moim Behance

[url=https://www.behance.net/webfoxpl]https://www.behance.net/webfoxpl[/url]

Logo do celów własnych 

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
https://mir-s3-cdn-cf.behance.net/project_modules/max_1200/72b50e36421497.571bb8a1eb0ed.jpg[/img]
Edytowane przez Gość
  • 4 miesiące temu...
[quote="moonk"]Tajka- popracowałbym nad proporcją sygnetu i logotypu. Dół wydaje mi się trochę za ciężki. Spróbowałbym powiększyć sygnet i potem dostosować grubość typo. Ogólnie logo prezentuje się przyjemnie, ale mam pewien niedosyt [/quote] Dziękuję za wypowiedź, robione typowo pod klienta, trochę już za późno na własne poprawki. Ważne, żeby nie było kiczowate i podobało się klientowi
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...
[quote="Fedeez"]Twoje projekty są bardzo ciekawe. Najbardziej spodobał mi się Biszons. Widać ile pracy włożyłeś w ten projekt :D Fajnie prezentuje się projekt Vanitas. Szacun! Ciekawa kolorystyka, fajna czaszka. Bardzo fajne. Interakcje natomiast jest bardzo ubogie. Fajny odcień zielonego, ale zbyt prosto.[/quote] Prosto, bo to logotyp. A w logotyp wkładam dużo pracy, bo nie biorę pierwszego lepszego fontu, tylko robię całość sam od podstaw.
  • 2 tygodnie później...
[quote="FoX"][quote="jack0wsky"]Bardzo podoba mi się styl logotypu, ale ja tu widzę NDR, a nie RDA :/ Poza tym cienie super, kolory też... tylko czytelność... :/[/quote] Każda litera jest oddzielnie i nie mają części wspólnych na co trzeba zwrócić uwagę przy czytaniu znaku.[/quote] Odbiorca loga nie zastanawia się głębiej nad jego znaczeniem, nie jest grafikiem, który szczegółowo je analizuje i wyszukuje w nim poszczególne litery. Liczy się pierwsze wrażenie, a w tym logu niestety na pierwszy rzut oka widać "NDA".
Może gdyby te gradienty były bardziej zróżnicowane, a nie tak mocno zlewające się ze sobą, to dałoby rade zauważyć te "R" od razu :) (może przez ten cień na "D"?)
Mimo to, projekt jest fajny. Bardzo lubię patrzeć na takie loga, które formę i "przestrzenność" mają zbudowaną głównie przy zastosowaniu wariacji kolorystycznych, gradientów itp :clap:
[quote="Ayume"][quote="FoX"][quote="jack0wsky"]Bardzo podoba mi się styl logotypu, ale ja tu widzę NDR, a nie RDA :/ Poza tym cienie super, kolory też... tylko czytelność... :/[/quote] Każda litera jest oddzielnie i nie mają części wspólnych na co trzeba zwrócić uwagę przy czytaniu znaku.[/quote] Odbiorca loga nie zastanawia się głębiej nad jego znaczeniem, nie jest grafikiem, który szczegółowo je analizuje i wyszukuje w nim poszczególne litery. Liczy się pierwsze wrażenie, a w tym logu niestety na pierwszy rzut oka widać "NDA".
Może gdyby te gradienty były bardziej zróżnicowane, a nie tak mocno zlewające się ze sobą, to dałoby rade zauważyć te "R" od razu :) (może przez ten cień na "D"?)
Mimo to, projekt jest fajny. Bardzo lubię patrzeć na takie loga, które formę i "przestrzenność" mają zbudowaną głównie przy zastosowaniu wariacji kolorystycznych, gradientów itp :clap:[/quote]
Dziękuję. Mimo wszystko, tworząc plakaty, znaki graficzne, jestem zdania, że człowiek powinien trochę pogłówkować, a nie mieć podane na tacy przed nosem. Nie powinniśmy zatracać starej sztuki graficznej, która na tym polegała. Teraz mają wszystko na tacy i najchętniej oglądaliby całą animację, ze wszystkimi elementami, tak żeby wszystko było zrozumiałe, proste, bez myślenia.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.