Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Wywiad z administratorem - kubaart #1 [ZAMKNIĘTY]

adminHF

Rekomendowane odpowiedzi

[align=left]Dziś postanowiłem przybliżyć wam waszego administratora Kubę. Odpowiedział on na parę pytań.[align=left]Kuba jest młodym szesnastoletnim chłopakiem. Mieszka on w małej wiosce w województwie Wielkopolskim. Uczęszcza do pierwszej klasy Liceum Ogólnokształcącego. Jego wyborem jest profil Matematyczno-Informatyczy z dodatkiem Geografii. W wolnym czasie zajmuję się swoimi ulubionymi rzeczami jakimi są spotkania ze znajomymi. Prace graficzne. Hobbistycznie gra w piłkę. Poważnie postanowił zająć się sztukami walki "KARATE KYOKUSHIN". Jak w rozmowie ze mną powiedział; "Jestem singlem i dobrze mi z tym" (Drogie Panie wiecie co robić ) Zapraszam do serii krótkich pytań. Jak zaczęła się twoja przygoda z grafiką? Co Cię do tego zainspirowało? I z czego do tej pory czerpiesz inspiracje? "Moja przygoda z grafiką zaczęła się jakieś 2 lata temu. Zacząłem od niewinnych masakrycznych avatarów, powoli zaczęło mi się to podobać i robię to do tej pory. Zainspirował mnie do tego pewien użytkownik z sieci counter-strike, który mnie motywował bym się nie poddawał i jestem wdzięczny mu za to. Inspirację czerpie z życia, z każdego momentu, gdy jestem w domu z rodziną czy z kolegami na dworze, to oni mnie inspirują, bo są niesamowici nawet czasami użytkownicy forum, którzy podnoszą mnie na duchu i potrafią skrytykować. Wtedy kiedy jest to potrzebne." Planujesz zająć się grafiką na poważnie? Wiążesz z nią jakieś plany na przyszłość? "Tak chciałbym, lecz nie wiadomo jak to wyniknie w moim życiu, czy będę musiał wyjechać za granicę czy zostać w Polsce. Czy planuję się z nią związać na przyszłość? Bardzo bym chciał ale wiadomo jak to jest w życiu, żeby robić to co się lubi czy kocha to trzeba mieć naprawdę szczęście, w naszym kraju niestety jest o to trudno. [img]https://grafinity.pl/uploads/emoticons/annoyed.png[/img] Ale w głębi serca mam nadzieję, że częścią mojego życia będzie grafika i będę się z niej utrzymywał." Skoro nawiązałeś do "Szczęścia w naszym kraju" Jakie są twoje poglądy polityczne? Niebawem 18-stka na karku, pierwsze wybory. "Co do moich poglądów wolałbym się nie wypowiadać, wolę to mieć tylko dla siebie. :) Przyjdą wybory to mam nadzieję, że już jako pełnoletni obywatel kraju podejmę dobrą decyzję co do mojego głosu na którąś z partii." Wiadomo, głos każdego młodego Polaka może być na wagę "zmian na lepsze" Pozostając przy polityce. Jaki jest twój pogląd w sprawie przyjęcia do kraju Imigrantów? Często nazywanych "brudasami"? "Co do imigrantów mam mieszane zdanie. Gdyby nie oni to nie znalibyśmy tyle różnych kultur, obrzędów czy tym podobnych, większość mieszkańców Polski są to ludzie z innych krajów, a my sami o tym nie wiemy. Lecz nie mogę znieść tego, że będą oni utrzymywani z podatków moich i innych rodziców, a także niedługo mojego podatku." Zejdźmy z tematu polityki. Jak poznałeś Krasnala? I jak zaczęła się wasza współpraca? "Krasnala poznałem po przez pewne forum, na którym razem się udzielaliśmy. Od małych wspólnych rad zaczęliśmy się kumplować i kumplujemy się do tej pory. Jak dobrze pamiętam, bo to było około dwóch lat temu, to nasza współpraca zaczęła się od pomysłu zrobienia wspólnej sieci cs'a. Niestety to nam nie wypaliło, ale nie szukaliśmy winnego tylko dalej się zajmowaliśmy tym co lubimy, czyli grafiką, a Krasnal dodatkowo kodowaniem. I tak pewnego dnia wpadliśmy na pomysł by utworzyć ExCMS, które stało przez dłuższy okres czasu, ale poprzez nasze małe nieporozumienie upadło. Po tym urwaliśmy kontakty, ale po jakimś czasie napisałem do niego z pomysłem odtworzenia naszego pomysłu, ale pod inna nazwą czyli aktualnym forum SpaceCMS."[size=125]Czyli można powiedzieć, że jesteś osobą która stworzyła SpaceCMS? W końcu pomysł urodził się w twojej głowie. Jak oceniasz relacje administracji? Jest ona dobrze dobrana? Nie ma żadnych nieprzyjemnych sytuacji? Zdradź rąbka tajemnicy.
"Nie mogę powiedzieć, że jestem osobą która stworzyła SpaceCMS, ponieważ gdyby nie Krasnal to by to nie było dopracowane pod względem funkcjonalności, a forum istnieje tylko dlatego, że udzielają się na nim użytkownicy i to dzięki nim nadal mamy siłę to prowadzić. Co do relacji administracji, to między mną a Krasnalem bywały chwile załamania czy chcemy to nadal prowadzić, czy opłaca się to utrzymywać. Jak można było zauważyć nie obyło się pomiędzy nami bez kłótni, powodem tego była moja mniejsza aktywność poprzez szkołę i powodem tego było, że Krasnal postanowił mnie zdjąć z posady administratora, ale jak widać wróciłem i chcę prowadzić to forum do końca." A reszta administracji? Dogadujecie się? Kto kogo pilnuje? A może są jakieś wątki miłosne? Czytelnicy chętnie dowiedzieli by się takich ciekawostek. "Z resztą administracji dogadujemy się bardzo dobrze. Lubimy sobie pożartować jak i być poważni w chwilach, które tego wymagają. Czy ktoś kogoś pilnuje? Taką osobą jest raczej Krasnal, chce by każdy wykonywał swoje obowiązki tak jak powinien, a on mógł się trochę poobijać. Co mu się należy, ponieważ ostatnio ciężko haruje nad nowym szablonem. Wątki miłosne? Raczej nie." Opowiedz nam o nowym szablonie. Kolorystyka, może jakieś miłe szczególny? No i najważniejsze. Kto go wykonuje od strony graficznej? "Nie chce nic zdradzać, ale co do kolorystyki to została ona wybrana przez użytkowników i sądzę, że będą z tego zadowoleni, bo to jest dla nich. Akurat od strony graficznej wykonuje go Krasnal, a ja mu trochę doradzam, ponieważ on ma więcej czasu i może nad nim pracować, a ja niestety przez szkołę bym nie mógł poświęcić na ten styl tyle czasu co on." Jak oceniasz relacje między administracją a użytkownikami? Pomagają wam oni w jakiś sposób? Ciebie inspirują, ale czy jest coś jeszcze co im zawdzięczasz? "Relacja pomiędzy nami, a użytkownikami jest równa, nie wywyższamy się tym, że mamy większe prawa tylko traktujemy ich jak równych sobie, ale są niestety czasami sytuacje, w których tą "wyższość" trzeba zastosować. Pomagają nam bardzo, a w jaki sposób? A w taki, że są na forum, udzielają się i chcą tak jak my by to forum istniało i wspierają w trudnych sytuacjach. Chciałbym im bardzo podziękować za to co robią dla nas i dla forum" Dziękuje Ci Jakubie za poświęcony czas. Życzę powodzenia w znalezieniu dziewczyny. No i oczywiście sukcesów w grafice.  
  [align=right]Redaktor: David / Pomagała: Patrycja[align=right]"Pytany": Kubaart[align=right] [align=justify][color=#0000FF]Zapraszam do komentowania wywiadu na naszym blogu
. [url=http://blog.spacecms.eu/]http://blog.spacecms.eu/[/url]

• 3 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.