Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Cięcie layoutu.

pBartnik

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Administrator
Nie chce mi się wchodzić i ss robić
1. Jak masz katalogi w psd tak jak ja np
 - Cellpic
   - Ikonka zwin
   - Ikonka

2. Wyłączam katalogi ikonka zwin i ikonka
3. Naciskam na katalog Cellpic
4. Klikam clt+e ( łączy wszystkie warstwy w tym katalogu w jedną warstwe )
5. Zaznaczam element który chce wyciąć np cały cellpic
6. Kopiuje
7. Tworze nowy plik ( Rozmiary dopasowują się same do elementu który zaznaczyłem )
8. Zatwierdzam
9. Wklejam
10. Zapisuje
  • 2 tygodnie później...
Koderem nie jestem, ale wyjaśnię ci na swój sposób jak ja przynajmniej wycinałem elementy w bardzo prosty sposób.
Zaznaczasz warstwę z elementem w okienku z warstwami, który chcesz wyciąć. Jeśli posiadasz jakieś inne warstwy z efektami do tego elementu i są one w innych trybach np. nakładka. Każdą warstwę na której jest zmieniony tryb wykonujesz operację klikając na warstwę prawym przyciskiem > Konwertuj na obiekt inteligenty > Rasteryzuj warstwę. (Wykonujesz tą operację, ponieważ gdybyś połączył wszystkie warstwy ze sobą, a jakaś warstwa, która posiadała tryb nakładka, po złączeniu efektu nie będzie). Potem zaznaczasz wszystkie warstwy związane z tym elementem przytrzymując L CTRL i klikając lewym przyciskiem myszy na każdą warstwę. Gdy już zaznaczysz wszystkie warstwy scalasz je wszystkie ze sobą używając do tego CTRL+E. Powinieneś posiadać, cały element z efektami na jednej warstwie. 
Drugim krokiem jest, zaznaczasz tą scaloną warstwę z elementem w okienku warstw po czym klikasz Zaznacz > Wszystko (Powinna dookoła całego dokumentu zrobić się przerywana linia zaznaczania). Klikasz CTRL+C (czyli kopiuj) , przechodzisz do Plik > Nowy (Nie zmieniasz parametrów, wymiarów ponieważ po skopiowaniu warstwy z elementem automatyczne dostosowuje dokument do wielkości elementu) . Gdy stworzy ci się nowy dokument, klikasz CTRL+V.
I masz gotowy wycięty element . Zapisujesz go w png czy tam jpg i tyle.
Edytowane przez Gość
  • Restive zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.