Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Drugi projekt UI/UX w Figmie dla aplikacji internetowej

Akasiek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Chciałbym przedstawić mój drugi prawdziwy projekt UI/UX stworzony w Figmie. Taki background: projekt miał przedstawiać aplikację internetową, która, miej więcej, jest kompedium wiedzy o muzyce Rockowej i Metalowej. UI/UX stworzyłem w Figmie, a cała aplikacja jest oparta na framework'u PHP - Yii2.

Przy projektowaniu myślałem głównie o wersji desktopowej i tylko taką wykonałem w Figmie. Natomiast, na stronie Live Demo jest dostępna również wersja mobilna.

Projekt na Behance:

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę

Wersja Live Demo strony:

Parę screenów umieszczę poniżej. Od razu mówię, że nie zawierają one sidebar'a, który zajmuje dość dużą prawą część ekranu. Polecam zobaczyć projekt na Behance

Logo i paleta:

Strona główna:

Strona albumu:

Strona artysty / zespołu:

Profil użytkownika:

Pozdrawiam!

Edytowane przez Akasiek
Dodałem informacje o mobilnej wersji
  • Moderator

Cześć @Akasiek,

jak na drugi projekt nie jest źle. Widać, że masz poczucie estetyki, a to jest jedna z kluczowych cech dobrego projektanta. Projekt jest ubogi w UX, ale skoro to dopiero drugie podejście, to nie ma co się czepiać nawet. Dbaj też o szczegóły. Raz stosujesz border radius, raz nie. Trzeba być konsekwentnym w projektowaniu i iść według opracowanego design systemu dla danej pracy. 

Dla lepszego rezultatu, możesz sobie najpierw naszkicować wireframe na kartce. W tym temacie 

znajdziesz gotowe szablony do wydrukowania. To jest serio przydatne. Podczas takiego szkicowania bardziej się zastanowisz nad rozwiązaniami.

• Super! 1

@Damian dzięki za odpowiedź i parę dobry rad. Tak ode mnie parę słów odnośnie border radius. Próbowałem być konsekwentny, ale przy okładkach albumów po prostu nie mogę ich zaokrąglić. Moje sumienie mi na to nie pozwala i dlatego tam jest ostro. No, ale cóż. Może trzeba było zostać wszędzie przy ostrych kątach.

Na pewno poczytam o wireframe'ach. Dzięki za podesłanie linku!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.