Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Trzeci projekt UI/UX w Figmie

Akasiek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Przychodzę do was z kolejnym projektem strony internetowej. Znowu coś w klimatach muzyki. Tym razem forum społecznościowe, na którym można dzielić się opiniami i recenzjami albumów muzycznych. Strona nazywa się ScoreThatLP (oceń-swój-album). Wpadłem na nią już chwilę temu i przetrwała próbę czasu xD. Wcześniej wykonałem projekt tej strony, ale po prostu mi się nie podobał i spróbowałem swoich sił jeszcze raz. Strony jeszcze nie napisałem, ale jak będzie wersja online to na pewno podrzucę tutaj.

Wersji na mobilki nie ma, bo i tak pisać kod będę ja, a naprawdę nie lubię robić wersji mobilnej xD (będzie robiona "on the fly"). 

Strona główna:

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę

Strona albumu:

Strona zespołu / artysty:

• 2 tygodnie później...
  • Moderator

Jeżeli chodzi o UX to kilka rzeczy mi się nie zgrywa. Na projekcie oferujesz możliwość wystawienia opinii, ale nie ma opcji logowania/rejestracji. W tym przypadku do formularza opinii powinieneś dodać dodatkowe inputy, np: na e-mail i nick. 

Rating jest pokazany w niezrozumiały sposób. Ja bym go zrobił w formie gwiazdek zamiast skali 0-100. Hero zajmuje za dużo miejsca, bo nie przedstawiasz na nim nic ciekawego. Lepiej się skupić na contencie strony niż na obrazku z kolorem i 1 zdanie, który zajmuje 80% ekranu po wejściu na stronę 😛 

Poza tym UI wydaje mi się mało atrakcyjne. Nie ma tutaj niczego, na czym można zawiesić oko na dłużej. Coś, co urozmaici cały projekt.

/applications/core/interface/js/spacer.png">

Tutaj dałeś bardzo dużo tekstu. Mogłeś go ograniczyć do kilku linijek + opcja rozwinięcia. 

• Lubię to! 1
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.