Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Propozycja o range Uczeń Grafika

Jeffrey

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zaproponować dodanie rangi Uczeń Grafika na forum Spacecms.eu, [color=#000000]ponieważ daje to dużo możliwości, młodym, niedoświadczonym grafiką, takim jak np. ja. 

[color=#000000]Absolutnie nie pisze tego tematu ze względu na siebie, tylko pomyślałem, że na takim forum może się to przydać, nie wszystkim osobą udaje się dostać rangę "grafik", ponieważ potrzebują stałego treningu, jednakże mogły by spróbować swoich sił jako właśnie wyżej określona ranga, co pomogło by im rozwijać umiejętności i w odpowiednim momencie odczuć przeskok o stopień wyżej. Chciałbym zaznaczyć, że dodanie owej praktycznie nic nie zmieni na forum, dalej będzie taka sama miła atmosfera, lecz będzie to szansa dla początkujących, którzy chcą się uczyć od siebie samego i od tych lepszych grafików. Piszę ten temat ze względu na ludzi takich jak ja, czyli mniej doświadczonych, szybko poznających różne efekty i uczące się na bieżąco czegoś nowego, w grafice nie ma barier, więc dlaczego nie dać szansy tym słabszym na dostanie rangi i rozwijania się właśnie przy niej, to nawet psychologicznie może im umilić pracę i na pewno da efekty w działaniach.

<font color="#000000">Pozdrawiam, Jeffrey</font>
Edytowane przez Gość
Oczywiście jestem za. To dużo ułatwi młodszym grafikom, a jest ich wielu. Aczkolwiek uuważam, że młodszy grafik powinien mieć choć jeden obowiązek, jakik jest robienie zleceń darmowych, a skoro Uczeń Grafika mialby mieć obowiązek, to grafik również- powinien dodawać raz np. na dwa tygodnie pliki do pobrania i raz na jakiś czas poradnik. No i oczywiście od czasu do czasu wykonywać zlecenia, ale to już mniej ważne, bo tym zająlby się młodszy grafik. Nie będę już tworzyć odrębnego tematu w tej sprawie, bo to się łączy z tym tematem. 
Rafale, ale spójrz na to z innej strony. Na forum zarejestrowało się wielu młodych (lub nie) ludzi, którzy dopiero zaczynają zabawę z grafiką, a wychodzi im to nawet dobrze. Są za słabi na rangę "Grafik", więc zazwyczaj... Cóż. Ich zapał gaśnie. Startując na "Ucznia", czy tam "Młodszego" mieli by pewnie motywację, aby rozwijać się dalej. Trenować, ćwiczyć i się samodoskonalić. Ja jestem za wprowadzeniem takiej rangi, jednakże "młodsi" musieliby robić coś... Dodatkowego. Poradniki - tak jak napisała trusia - lub po prostu dodać coś od siebie do plików, czy coś w tym stylu. 
Jestem za wprowadzeniem. 
[quote]Ale taka ranga może być dla "młodszych" mobilizacja. Po za tym ta ranga miałaby obowiązki, wiec nie byłoby problemu z wykonywaniem zleceń darmowych. [/quote]No ale oni mobilizują się dla rangi czy dla samych siebie żeby być lepszymi? Nie róbmy z tego forum typowego forum graficznego dla 12sto latków gdzie ranga grafik ma obowiązek wykonywać zlecenia.. Grafik jest dla osób którzy na to zasługują, a czy wykonują zlecenia to powinno zależeć od nich tylko i wyłącznie, tak samo powinno być z rangą uczeń grafik o ile taka powstanie.
[quote]Jak ktoś się nie dostanie na rangę Grafik to traci zapał? Przecież grafikę się trenuje dla siebie, dla swoich umiejętności a nie dla rang. [/quote]Tak. Znam to z własnego doświadczenia.
Jak zaczynałem i miałem kilka pierwszych prac to poszedłem na jakieś forum i złożyłem podanie, które został odrzucone. Wtedy stwierdziłem, że to nie dla mnie i po prostu to rzuciłem. Jednak dość duży zbieg okoliczności sprawił, że kolejny raz otworzyłem PS'a i znalazłem się tu, gdzie jestem. 
Jednak jeśli chodzi o nabywanie umiejętności dzięki tej randze - możliwe, a może i bardzo prawdopodobne, że dana osoba nie będzie robiła wielkich postępów. Ale jeżeli ktoś ma po prostu wszystko to rzucić, a robić słabsze lub lepsze prace, to przynajmniej poznaje program, zdobywa jakieś tam doświadczenie - po prostu coś robi. 

PS
  [quote]Absolutnie nie pisze tego tematu ze względu na siebie
[...] 
Piszę ten temat ze względu na ludzi takich jak ja [/quote]
<p style=""> :)
Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.