Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Problem z kartą graficzną po wymianie. Photoshop nie wykrywa sterownika obrazu

lucart

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jestem nowy na forum, musiałem zastąpić swoją kartę graficzną gtx 1060 kartą GTS 450 ponieważ mi się zepsuła, jednak photoshop zawsze działał dobrze.

Teraz po wymianie, pokazuje mi komunikat że nie mogę użyć procesora graficznego, bo nie wykrywa sterownika obrazu. Da się to jakoś naprawić? Photoshop bez tego działa bardzo słabo

Zainstalowałem na nowo photoshopa i próbowałem innych sterowników, jednak cały czas to samo

• Damian zmienił(a) tytuł na Problem z kartą graficzną po wymianie. Photoshop nie wykrywa sterownika obrazu
  • Moderator
  1. Usuń pierw wszystkie wersje sterowników GPU, które instalowałeś.
  2. Usuń Photoshopa.
  3. Przeczyść pliki i rejestr, np.:
    Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
    .
  4. Zrestartuj komputer i zainstaluj ponownie najnowsze sterowniki oraz PS.
W dniu 17.11.2022 o 15:51, lucart napisał(a):

musiałem zastąpić swoją kartę graficzną gtx 1060 kartą GTS 450 ponieważ mi się zepsuła, jednak photoshop zawsze działał dobrze.

Czyli GTS 450 już miałem wcześniej i Photoshop wykrywał prawidłowo sterowniki? Może któraś aktualizacja wprowadziła pewne zmiany i ta karta jest już za stara na najnowszą wersję PS?

• Lubię to! 1

Możesz spróbować także zainstalować wersję niżej Photoshopa i sprawdzić, czy tam działa. Zdarzyło mi się, że w kompie firmowym karta nie działała (niestety nie pamiętam już co to był za model) z najnowszą wersją Photoshopa (Jak wiele rzeczy po "okrągłej" aktualizacji), dopiero po 2-3 miesiącach coś tam poprawili i zatrybiło. Co prawda to było w 2018/2019, ale warto sprawdzić.

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.