Unlucky senox Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Witam, chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę ustawić FA-FA Icons, ponieważ chce dodać ikonkę do okręgu (mam już gotowy) lecz nie wiem jak ustawić na samym środku ikonkę. Jest ktoś w stanie mi pomóc? [img]emoticons/default_wink.png[/img] Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Rafał Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Pobierz i zainstaluj [code]http://fortawesome.github.io/Font-Awesome/[/code] Tutaj masz ikonki [code]http://fortawesome.github.io/Font-Awesome/icons/[/code] klikasz na jakąś i masz podany kod na wyświetenie NP: <pre><code class="html"><i class="fa fa-amazon"></i> </code></pre> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 a jej wyśrodkowanie możesz ustawić za pomocą [code]padding: <ilość>px; [/code] gdzie ilość to odcinek dzielący od krawędzi lub też używając [code]text-align: center;[/code] możesz spokojnie pobawić się padding-top lub -bottom itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unlucky senox Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 tylko jak wrzucić klasę z css do html? <div class="fa-fa"> <i> ... fa-icon tutaj</i> </div> tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) [code]<i class="nazwa ikony"></i>[/code] Tak wygląda sama ikona, jeśli chcesz ją dodać w kółko to robisz oddzielną klasę, np. [code].circle { width: ilośćpx; height: ilośćpx; border-radius: 50%; background-color: #fff; }[/code] i możesz tam dodać jeszcze text-align: center; oraz padding: ilośćpx; i bawić się paddingami i ustawiać sobie tak, żeby było w środku i wtedy robisz [code]<div class="circle"> <i class="fa fa-battery-half"></i> </div>[/code] Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unlucky senox Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Można zamknąć, dziękuje za pomoc [img]emoticons/default_smile.png[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi