Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Logaaasy od Qbusia :D

Jakub

Rekomendowane odpowiedzi

[quote]Najnowsza i chyba 1 tak długo robiona praca

[img]https://grafinity.pl/forum/hosting/myhome_559e7a9581f7b.png[/img] [/quote]

Tak średnio bym powiedział

Ten budynek (?) źle wpasowany- z jednej strony widać jeszcze kant litery "e", a z drugiej strony jest z d.... tyłka wrzucone do litery "o" .

Dodatkowo, co oznacza ten symbol na szczycie budynku (bo to jest budynek a'la wieżowiec prawda?) ?
  • 1 miesiąc temu...
"sygnet" jeśli mogę to tak nazwać nie odnosi się do tematyki strony , o której świadczy sama nazwa. Mogę śmiało stwierdzić, że typografia jest podobna, wręcz identyczna jak na Twojej wizytówce , ew. trochę pozmieniałeś i dodałeś gradient, czyli:
Wizytówka : pierwszy napis czcionką light , drugi bold 
Typografia z logotypu: pierwszy napis bold z dodaniem gradientu , lub/ i światła do koloru niebieskiego drugi zaś czcionka light bez większych, zauważalnych efektów.

Bardzo, bardzo i jeszcze raz bardzo słabo... może czas przestać bawić się tym pogrubianiem czcionki tylko po prostu znaleźć coś unikalnego? [img]emoticons/default_smile.png[/img]

Pozdrawiam.
Kolorystyka w obydwu pracach przyzwoita [img]emoticons/default_smile.png[/img] Jeśli chodzi o resztę wykonania to klapa.
Praca Numer 1.  Ten sygnet to co to jest? Pewnie dom, domyślam się po napisie "My Home" jeśli tego napisu by nie było to bym powiedział że to jest "rakieta" albo coś w ten deseń. Musisz poćwiczyć nad strukturą sygnetu, nie wiem co chciałeś stworzyć ale ci nie wyszło. Masz mnóstwo stron z inspiracjami logów, to może tam zainspirujesz się i zrobisz lepsze prace [img]emoticons/default_smile.png[/img]
Jeśli chodzi o prace numer 2.  sygnet może i lepszy bo wiadomo o co chodzi, ale wykonanie też nie mistrzowskie. Jak dla mnie za chudy ten sygnet, tzn. pogrubiłbym go bardziej [img]emoticons/default_smile.png[/img]
Edytowane przez Gość
Słabe to ostatnie logo ;/
Typografia najbardziej razi w oczy, fonty niedobrane. Gradient zdecydowanie niszczy całą estetykę. Kolorystyka taka monotonna. Ten sygnet nie pasuje do logotypu, widać nawet na nim pixele. Fail po całości, ale myślę, że sygnet ma potencjał i możesz coś jeszcze z tym zrobić ; )
Pracuj nad typografią i kolorystyką.
  • 6 miesięcy temu...
[quote]
1 minutę temu, OscarNEX napisał:

Moim zdaniem typo za duża względem logotypu

[/quote]

Nienawidze tego stylu, nie wiedzieć dlaczego kojarzy mi się z bardzo starym designem. Źle to ujęłam. Ten styl jest taki typowy. Kojarzy mi się najbardziej z forami CS, a to bardzo źle  

Przejdę wreszcie do jasnej oceny  

Wykonanie sygnetu jest dobre, ale sam pomysł jest mało oryginalny. Fajnie, ze połączyłeś te dwie litery ze sobą, ale kurczę imo to nie pasuje do tej tematyki. Logotyp o Boże coś Ty z tego zrobił. Zdecydowanie font jest za duży. 

Na pierwszy rzut oka logo prezentuje się dobrze, ale tylko przez pierwsze pare sekund, do momentu, kiedy zdajemy sobie sprawę, ze jest to tematyka gaming-owa ( albo tylko ja to tak widzę, wiec niepotrzebnie pisze w liczbie mnogiej  ) 

Chyba już wiem czemu kojarzy mi się to z forami CS... To przez ten gradient XDXD Zauważyłam, ze często używasz tego efektu, a imo w tym stylu źle się to przedstawia.

Pozdro, 5!  
Tworząc projekt logo pamiętaj, aby sygnet w połączeniu z typografią tworzył jedną całość - w tej pracy niestety tej całości nie ma, o czym wspomniałem Ci już wcześniej na TS3 - w tym przypadku font jest za cienki względem sygnetu. Nie pasuje również rzucająca się w oczy tekstura pośrodku sygnetu, do wywalenia. Pomysł na ten projekt nie był najgorszy, jednak z wykonaniem nie zaszalałeś .
  • 8 miesięcy temu...
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.