Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Informacja o użytkowniku/specjalizacja

Dawid

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Taka dość luźna propozycja z mojej strony,dotycząca jedynie spraw informacyjnych o użytkowniku.A dosłownie to poniżej macie przykład jaką informacje można dodatkowo udostępnić aby inni użytkownicy wiedzieli czym się zajmuje dana osoba(oczywiście tutaj można wybrać kilka opcji).

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://www.ufast.eu/pics/779356yyy.PNG[/img]

CO do tych opcji to warto dodać je do "ustawienia" profilu,tam użytkownik będzie mógł dodać sobie dane dziedziny w których się specjalizuje  

Ile takich opcji wyboru może sobie wstawić w profil ? Ja od siebie proponuję dwie max,bo przeważnie zawsze ktoś nie siedzi w jednym temacie ,lecz robi nawet kilka rzeczy

Co do samych specjalizacji jakie będą do wyboru... tutaj mamy dość spory wybór ponieważ,tych dziedzin się w świecie grafiki dość sporo namnożyło od sygnaturowania  po 3D.Sam z siebie mogę zaproponować aby dodano te najważniejsze,które najczęściej widujemy.A jeżeli pojawią się nowi użytkownicy z nowych dziedzin których jeszcze nie było na forum to będzie można z czasem uzupełnić.

Oraz proszę nie wstawiać dziedziny "avatara"

Może też zaraz kolejna sprawa co by się wiązało z tymi "specjalizacjami" ...

Poniżej jest pokazany profil użytkownika i jest nowa budka   (niebieska). Służyłoby to do przeglądania takiego małego portfolio oczywiście tylko kilka przykładowych prac użytkownika,aby nie obciążać systemu.

Klikając w budkę z napisami specjalizacji ukazuje nam się kilka przykładowych prac,oczywiście posiadacza tych prac,jeśli jakiś użytkownik by się podszywał pod czyjeś prace to administracja by podejmowała odpowiednie kroki.

http://www.ufast.eu/pics/473387bez__tytulu.PNG[/img]

Jeżeli chcecie rozwinąć ten temat to śmiało piszcie
[quote]
9 minut temu, DarthSid napisał:

Hej

Taka dość luźna propozycja z mojej strony,dotycząca jedynie spraw informacyjnych o użytkowniku.A dosłownie to poniżej macie przykład jaką informacje można dodatkowo udostępnić aby inni użytkownicy wiedzieli czym się zajmuje dana osoba(oczywiście tutaj można wybrać kilka opcji).

http://www.ufast.eu/pics/779356yyy.PNG[/img]

CO do tych opcji to warto dodać je do "ustawienia" profilu,tam użytkownik będzie mógł dodać sobie dane dziedziny w których się specjalizuje  

Ile takich opcji wyboru może sobie wstawić w profil ? Ja od siebie proponuję dwie max,bo przeważnie zawsze ktoś nie siedzi w jednym temacie ,lecz robi nawet kilka rzeczy

Co do samych specjalizacji jakie będą do wyboru... tutaj mamy dość spory wybór ponieważ,tych dziedzin się w świecie grafiki dość sporo namnożyło od sygnaturowania  po 3D.Sam z siebie mogę zaproponować aby dodano te najważniejsze,które najczęściej widujemy.A jeżeli pojawią się nowi użytkownicy z nowych dziedzin których jeszcze nie było na forum to będzie można z czasem uzupełnić.

Oraz proszę nie wstawiać dziedziny "avatara"

[/quote]

Pomysł jak najbardziej na plus, jestem za

[quote]
9 minut temu, DarthSid napisał:

Może też zaraz kolejna sprawa co by się wiązało z tymi "specjalizacjami" ...

Poniżej jest pokazany profil użytkownika i jest nowa budka   (niebieska). Służyłoby to do przeglądania takiego małego portfolio oczywiście tylko kilka przykładowych prac użytkownika,aby nie obciążać systemu.

Klikając w budkę z napisami specjalizacji ukazuje nam się kilka przykładowych prac,oczywiście posiadacza tych prac,jeśli jakiś użytkownik by się podszywał pod czyjeś prace to administracja by podejmowała odpowiednie kroki.

[url=http://www.ufast.eu/pics/473387bez__tytulu.PNG][img]http://www.ufast.eu/pics/473387bez__tytulu.PNG[/img][/url]

Jeżeli chcecie rozwinąć ten temat to śmiało piszcie

[/quote]

Nie lepiej po prostu dodać button deviantart pod avatarem? Może jakiś właśnie odnośnik do portfolio? 
[quote]
1 minutę temu, DarthSid napisał:

Jeżeli button to nawet spoko ale tylko do swojego portfolio na tym forum, ponieważ, raczej administracja nie będzie wykorzystywać/wymuszać na użytkownikach aby zakładali profile na innych stronach dotyczących grafiki.

[/quote]

Wydaje mi się, że raczej każdy, który grafiką się zajmuje dłuższy czas na pewno korzysta z deviantArt
[quote]
Przed chwilą, OscarNEX napisał:

Wydaje mi się, że raczej każdy, który grafiką się zajmuje dłuższy czas na pewno korzysta z deviantArt

[/quote]

Tak oczywiście,wiele ma założone dA ale duża część użytkowników z innych dziedzin po prostu ich już nie uzupełnia,pomijając sygnatury.

Także ta polityka się kłóci z rzeczywistością,zawsze masz podpis od tego aby tam dodać odnośnik do swoich profili.W tej sytuacji odnośnik do tego forum będzie znacznie wygodniejszy.I nie będzie robiło to reklamy innych forów,tylko główna baza danych będzie tutaj.
[quote]
16 minut temu, DarthSid napisał:

Tak oczywiście,wiele ma założone dA ale duża część użytkowników z innych dziedzin po prostu ich już nie uzupełnia,pomijając sygnatury.

Także ta polityka się kłóci z rzeczywistością,zawsze masz podpis od tego aby tam dodać odnośnik do swoich profili.W tej sytuacji odnośnik do tego forum będzie znacznie wygodniejszy.I nie będzie robiło to reklamy innych forów,tylko główna baza danych będzie tutaj.

[/quote]

No chyba, że tak
  • Użytkownik+
Jestem za, fajne urozmaicenie.

Portfolio mogło by wyglądać tak jak zakładka odznaczenia, zamiast napisu "Odznaczenia użytkownika" jest napis "Sygnatury użytkownika", po prawej "Avatary użytkownika" (Wedle wybranej specjalizacji, mogą być to sygnatury, czy cokolwiek).

Poniżej oczywiście parę wybranych przez użytkownika prac, po kliknięciu ukazuje się pełny rozmiar, bo raczej max by się nie zmieścił.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.