Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane webwizjonerka

wizjonerka

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy layout bardzo mi się podoba, jednak pierwsze, co sobie o nim pomyślałam, to "tłoczno". Dlatego chwilę zajęło mi odnalezienie się na tym projekcie - zwłaszcza w górnej części. Logowanie jest nieco nieintuicyjnie po lewej stronie, tam samo jak suwak przy Kategoriach (o ile to jest suwak). Obie te rzeczy powinny być moim zdaniem po prawej. Z suwakiem poszłoby szybko, nie wiem za to jak przesunąć panel logowania, aby jeszcze bardziej w tej górze nie namieszać.

Drugi projekt zdecydowanie bardziej stonowany. Tutaj widać problemy z długimi partiami tekstu. Źle on wygląda zarówno w "Dlaczego warto nam zaufać", "Zakres naszych usług" jak i "Kilka słów o naszej firmie", gdzie w dodatku zapomniano o justowaniu. Polecam popracować z interlinią, marginesami, wielkością czcionki oraz akapitami. W przypadku "Dlaczego warto nam zaufać", "Zakres naszych usług" poważnie zastanowiłabym się nad skróceniem tekstu i dodaniem odnośnika do reszty w postaci "czytaj więcej". Och, i menu na górze mogłoby być nieco bardziej podkreślone.

Nie jestem jakimś wyjadaczem w webdesignie, ale mam nadzieję, że pomogłam.
Edytowane przez Gość
  • Użytkownik+
Pierwszy projekt fajny pod względem pomysłu. Ale nie jest on troszkę za szeroki? Trzymaj się contentu Dla mnie za duże logo i to wielkie menu :c zrobiłbym je troszkę mniejsze i już inaczej by wyglądał ten top Potem panel powinien być po prawej stronie ponieważ dla nowych użytkowników ciężko było by go znaleźć ponieważ jak przystało on jest zawsze po prawej stronie Newsy też troszkę duże i nie równo jest 1 news do 2 pod względem wysokości Kategorie kozak ale suwak też powinien być po prawej stronie lecz nie wiem gdzie go byś wcisła :/ Nie wiem co oznaczają te 3 kolorowe heksagony Dół nie widzą mi się statystyki dla mnie nie funkcjonalne :/ Trzymaj się contentu co do for Jak coś (1200)

Co do drugiego projektu to top mi się podoba Wszystko fajnie aż do "Firmy które nam zaufały" i "Opinie naszych klientów" wyrównał bym napisy do lewej pod względem początku tego dymku z opiniami naszych klientów. Dalej dla mnie już dół jest taki na siłe robiony bez pomysłu. Upchane by coś było i tego jest za dużo nie fajnie to wygląda. Skróty w stopce minimalnie za duże jak i kontakt zrobiłbym wyżej przed stopką
#weboji - podoba mi się, jedynie popracowałbym trochę nad kolorystyką w hover i backtotop.
W menu dałbym czytelniejszy kolor hover: http://prnt.sc/c0v635
Hover szukaj: http://prnt.sc/c0v6y6
No i w backtotop strzałkę z koloru niebieskiego zmieniłbym na biały.
To tyle z moich uwag, nad tym popracować i będzie świetnie!

#GFXSPACE - tutaj jest wszystko okej, jak dla mnie. Slider mi się bardzo podoba. Plus!
No to tak Twój pierwszy layout, więc nie będę bezwzględny jak przy innych. Nie będę oceniał go pod względem estetycznym, bo nie ma co oceniać, a jak już mam oceniać to nie jest szablon dopracowany. Nie masz wyrobionych podstaw grafiki projektowej. Poczytaj sobie o zasadach projektowania. Problemów z kolorystyką nie widzę zobaczymy w innych projektach. Dobry projekt to projekt dopracowany, równy pod kątem ułożenia elementów. gdyby było wszystko przynajmniej równe już by to wyglądało lepiej. Musisz zacząć od podstaw projektowania, doboru kolorów i typografii. Dopiero po tym bierz się za webdesign. Projektując cokolwiek musisz pamiętać o tym, że projektów nie robi się na hopla (na szybkiego). Najpierw inspiracja, projekt, makieta i dopiero potem tworzysz, zamykasz zrobiony projekt idziesz spać czy na świeże powietrze wracasz i wykańczasz. Jak potrzebujesz więcej info pisz tutaj w pw lub u mnie na fb
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.