Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Dziwne linie na rozbarwieniach w InDesign

Michał_InDe

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wszystkim,

To mój pierwszy post na forum i myślę, że wybrałem dobry dział na zadanie dziwnego pytania.

Składam katalog jak zawsze w InDesignie, lecz tym razem muszę dodać warstwę UV na niektórych elementach, wiecie punktowe UV. Jako że wszystkie pliki źródłowe mam w psd, dodałem wszędzie tam gdzie potrzebowałem nowy kanał z kolorem pantona z zaznaczoną opcją rozbarwienie i elegancko pojawia mi się ten kolor w ID. Przyszedł czas do dostarczenia tego do drukarni, więc "drukuje" PDF-a ustawiam odpowiednią wersję rozdzielczość itp - do druku, wiadomo. To jest projekt bez UV. Zaś warstwę UV trzeba dać w oddzielnym PDF więc także "drukuje" ale tylko rozbarwienie i tu się zaczynają schody. Gdy podejrzę plik PDF z warstwą UV to na niektórych elementach są linie Oo - skąd? Nie wiem. Zacząłem to badać i wiem, że to są linie obramowań niektórych elementów w ID, ale co zmienię jakieś ustawienia typu wersja pdf czy rozdzielczość to jedne znikają pojawiają się inne. Generalnie już kilka godzin przesiedziałem nad tym, szperałem w necie, ale odpowiedzi nie znalazłem.

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://gruparomi.pl/1.jpg[/img]
To co jest trochę pożółkłe to jest z nałożonym pantonem.

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://gruparomi.pl/2.jpg[/img]
To jest wyeksportowana maska.

Czy ktoś może wie dlaczego takie linie się pokazują? Może złą metodę wybrałem na nakładanie UV w ID?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.