Piotrek Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Wrzucę póki co jeden z moich plakatów, który zakwalifikował się do wystawy "III Ogólnopolskiego Biennale Plakatu Szkół Plastycznych POMIĘDZY - Gdynia 2016". Jak wiadomo RGB to nie to samo co CMYK, dlatego kolor jest zależny od waszych monitorów. Plakat jest minimalistyczny, inspirowany Lexem Drewinskim. Przekaz rozumiany przez każdego inaczej, czyli tak jak w plakacie być powinno. Przedstawiam bez zbędnych wizualizacji[img]http://imgie.pl/uploads/147220380792661.png[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Prosty, schludny. Ale dla mnie za prosty Gratuluje zakfalifikowania się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszbartosik Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 A mi się to średnio widzi. Taki nijaki i przywodzi mi na myśl te wszystkie plakaty, które mijam codziennie - zrobione tak sobie. Zbyt prosty, a żeby wyłapać przekaz, trzeba by pewnie dłużej nad tym pogłówkować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Administrator Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 @matteom5 tutaj słusznie zauważył, że jest to plakat, "który mija się na co dzień". W moim odczuciu jest nieco nijaki, nudny. Nie przykuwa uwagi. Przejrzałem wyróżnione prace ze wspomnianej wystawy i tamte są naprawdę bardzo dobre. Tak czy inaczej gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Kolejna konkursowa praca, tym razem dla Urzędu Patentowego RP. Daję jedną z dwóch, które wysłałem, ponieważ zapodziała mi się wersja ze skończonym drugim. Wiadomo, nad plakatem trzeba się zastanowić, znaleźć własne przesłanie, znaczenie, ale też mieć jakiś przekaz, żeby ukierunkować odbiorcę. Mój plakat jest dość kontrowersyjny. Wykonany minimalistycznie. Maksimum wyrazu w znaczeniu. Poniżej wizualizacja na randomowym mockupie oraz sam plakat.[img]http://www.bankfotek.pl/image/2040091.jpeg[/img][img]http://imgie.pl/uploads/148025772090291.png[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinq. Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Jeśli miałbym oceniać to pod względem graficznym to... praca wykonana schludnie, aczkolwiek moim zdaniem zbyt małe krycie tej białej warstwy na tle. Następna sprawa to zbyt duży odstęp pomiędzy "i" oraz "tak", lepiej wyglądałoby to, gdyby było bliżej. Brakuje mi również wykrzyknika w ostatnim zdaniu, by to podkreślić. Mentalnie... zbyt dosadne i bezczelne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 1 Grudnia 2016 Administrator Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Proste, schludne i z mocnym przekazem, a o to chyba chodzi w plakatach Usunąłbym jedynie wielokropek po "wpadniesz" bo nie pasuję. Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi