Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Galeria plakatu FOXa

Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzucę póki co jeden z moich plakatów, który zakwalifikował się do wystawy "III Ogólnopolskiego Biennale Plakatu Szkół Plastycznych
POMIĘDZY - Gdynia 2016". Jak wiadomo RGB to nie to samo co CMYK, dlatego kolor jest zależny od waszych monitorów. Plakat jest minimalistyczny, inspirowany Lexem Drewinskim. Przekaz rozumiany przez każdego inaczej, czyli tak jak w plakacie być powinno.

Przedstawiam bez zbędnych wizualizacji

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://imgie.pl/uploads/147220380792661.png[/img]
  • 3 miesiące temu...
Kolejna konkursowa praca, tym razem dla Urzędu Patentowego RP. Daję jedną z dwóch, które wysłałem, ponieważ zapodziała mi się wersja ze skończonym drugim.

Wiadomo, nad plakatem trzeba się zastanowić, znaleźć własne przesłanie, znaczenie, ale też mieć jakiś przekaz, żeby ukierunkować odbiorcę. Mój plakat jest dość kontrowersyjny. Wykonany minimalistycznie. Maksimum wyrazu w znaczeniu.
Poniżej wizualizacja na randomowym mockupie oraz sam plakat.

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://imgie.pl/uploads/148025772090291.png[/img]
Jeśli miałbym oceniać to pod względem graficznym to... praca wykonana schludnie, aczkolwiek moim zdaniem zbyt małe krycie tej białej warstwy na tle. Następna sprawa to zbyt duży odstęp pomiędzy "i" oraz "tak", lepiej wyglądałoby to, gdyby było bliżej. Brakuje mi również wykrzyknika w ostatnim zdaniu, by to podkreślić.

Mentalnie... zbyt dosadne i bezczelne
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.