Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

SzymonGrafik

SzymonGrafik

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Już pomijając fakt bardzo wąskiego contentu, który przy dzisiejszych standardach po prostu zginie na rozdzielczości +FHD to projekt jest troszkę słaby. Mogłeś sobie dobrać jakiś drugorzędny kolor bo jest zbyt monokolorystycznie. Stocki są źle zeskalowane, a te brushe miejscami zbędne jak np: pod ikonografią (najważniejsze wartości). W stopce nie potrzebna tekstura i obrys za gruby. Czekam na coś nowego od Ciebie.
Dziękuję za wszystkie komentarze i surowe oceny. Tak jak pisaliście content został powiększony, bodajże 1920 szerokość i content na 1020. Wszystkie stocki zostały odpowiednio doskalowane, usunięta została "kreska" w stopce jak i header, który został całkowicie zmieniony. Dodałem również formularz kontaktowy . Na tygodniu wrzucę poprawiony lay. Dzięki
  • 3 miesiące temu...
Po sporej przerwie finalnie poprawiłem i zaktualizowałem swoją stronę portfolio. Moim zdanie wygląda teraz o niebo lepiej niż poprzedni projekt. Czekam na wasze opinie. Wszystkie interakcje css'a itd. polecam zobaczyć 'na żywo" [url]http://www.szymongrafik.pl[/url], wersja hd:[url]http://imgur.com/a/SxGrs[/url]
Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://i.imgur.com/Umu9sMN.jpg[/img]
Laptop zajmuje prawą część topu. po lewej mamy sporo (dosłownie ) pustej ściany, może jednak lepiej byłoby wyrównać "Szymon Karolczuk" do lewej?
Oferta - jest ok, ale nie pogardziłbym ciekawszymi ikonkami.
O mnie - zbyt nudno, nie pchałbym żadnej fotki na tło, nic z tych rzeczy, natomiast może zabaw się typografią? Ikonki social media moim zdaniem powinny mieć swoje domyślne kolory. Generalnie według mnie jest za dużo koloru czerwonego na tym projekcie. Przywrócenie ikonkom social media ich domyślnych kolorów + to samo z ikonkami, które znajdują się niżej (html, Photoshop itd.) rozwiązałby problem. Layout odżyłby kolorystycznie a moje oko odpoczęłoby od czerwonego
Moje prace - przykładowe screeny, wstawione na szybko, wszystko rozumiem, ale... słabo wykadrowałeś, poza tym raz widzę elementy na wprost, raz z perspektywy, proponuję wprowadzić tutaj ład.
Kontakt - dałbym delikatniejszy kolor dla inputów, a przycisk "Wyślij" zrobiłbym w kolorze czerwonym.
Tyle ode mnie.
Jeśli chodzi o kolory ikonek to będą one przywrócone do kolorów podstawowych zaraz po najechaniu na sekcję z tymi umiejętnościami albo po najechaniu na poszczególną ikonkę. Nie ma się co sugerować o przykłady w moich pracach, gdyż zostały one tam tylko dodane w celu zapełnienia tej powierzchni, która zostanie im później poświęcona. Na stronie dojdą animacje, które będą "przygaszać" ten czerwony odcień, jednak osobiście uważam, że i tak nie ma go dużo. Dzięki za opinię
  • 3 tygodnie później...
Generalnie layout niezły, ale ja osobiście mam kilka zastrzeżeń:

1. Za duże menu u góry, ja bym zmniejszył rozmiar fontu.
2. W sekcji "Jesteśmy IncodeWeb!" zrezygnowałbym z justowania tekstu.
3. W "Co wyróżnia nas od innych?" nie pasują mi te ikonki, szczególnie ta środkowa wydaje się odbiegać stylem od dwóch pozostałych.
4. Przez to, że formularz wchodzi na stopkę, mam wrażenie, że zaburzona została symetria (tak jakby copyright był zepchnięty niżej przez formularz).
5. Nierówne odstępy między polami formularza.
6. Rozjaśnij te placeholdery. Powinny być one jednak trochę jaśniejsze.
7. Jak wysyła się wiadomość poprzez ten formularz, bo chyba brak przycisku WYŚLIJ.
8. Tak ogólnie przemyślałbym układ w stopce, to menu nie jest wyrównane w pionie, a "copyright" ma bardzo mało odstępów z góry i z dołu.
  • 1 miesiąc temu...
Dzięki za wstępne oceny. Projekt bazuje głównie na przekierowaniach, więc za dużo na stronie nie ma. Nie chciałem, żeby była przekombinowana, zależało mi na tym, aby była poprawna, miła dla oka i funkcjonalna. Wszystkie zdjęcia są tam custom'owe i w finalnej wersji będą zapewne inne. Przyznaję, że jeśli chodzi o header to chciałem go przyciemnić, bo w normalnie jest za jasny i kompletnie nie pasuje do kompozycji. Dopracuję i będzie okej - dzięki :)
  • 6 miesięcy temu...
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.