Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Pierwsza wizytówka!

Sharkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio znajomy poprosił mnie o wykonanie kilku grafik w tym wizytówki. Jest to moja pierwsza tego typu praca i jedna z niewielu od kiedy wróciłem do grafiki, ale chciałbym prosić o oceny tej wizytówki.

Wizytówka nie jest szara Wydrukowana została na przeźroczystym plastiku. W 2 ostatnich grafikach starałem się imitować jej realny wygląd.

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://i.imgur.com/NXuRsmd.jpg[/img]
Oczywiście to zdjęcie czy też cała grafika nie należy do mnie, podmieniłem tylko wizytówkę za kartę dla myślę w miarę fajnego efektu.
  • Moderator
Masz może real foto tego? Jestem ciekaw jak wyszło. Co do projektu to typografia niestety jest słaba. Ze względu na to, że jest to pionowe bardziej wygląda jak identyfikator, a nie wizytówka. Brak polskich znaków, za duże ikonki i teksty lub za małe kształty pod nimi (ściśnięte to wszystko). Dziwnie wygląda ten avatar. Chyba jest zbędny.
  • 5 miesięcy temu...
To ja się wypowiem jako nówka świeżynka, ale z jakimś doświadczeniem.

1. Niebieski tekst jest za mocno ściśnięty, a ze względu na to, że jest prawdopodobnie "light" to przy wydruku będzie nieczytelny :(
2. Marginesy ramek. Są za małe - dookoła ikon powinno być więcej światła, tak samo w białych liniach u góry i na dole. jeśli poprawiałeś projekt z pionu na poziom powinieneś to uwzględnić, a nie upychać bo niestety efekt jest marny.

Pamiętaj, że DTP to przede wszystkim użyteczność i czytelność. Jeśli wizytówka jest trudna do przeczytania (a Twoja jest), to niestety jej funkcjonalność jest ograniczona.
Popracuj nad typografią. Z czasem sobie ją wyrobisz. Ja po kilku latach doświadczenia nadal miewam z nią problem :)

Ogólnie samo założenie projektu jest ciekawe, choć z wykończeniem kiepsko (ale jeśli będziesz pamiętał o wskazówkach w przyszłości, to będzie tylko lepiej).
Nawet najlepszy mockup nie obroni dość kiepskiego projektu, ciekawy pomysł, jednak nie wygląda on na czytelną wizytówkę, a bardziej na stare grafiki forumowe używane w podpisie. Na początek zająłbym się klasycznymi wizytówkami, typografią, kolorami, proporcjami i usunięciem zbędnych elementów, a później dopiero eksperymentami.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.