Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

spajkej logosy

RK.

Rekomendowane odpowiedzi

Corel x5, za zadanie miałem zrobić logo dla restauracji.
Na lekcjach robię wiele autorskich rzeczy, będę wrzucać co jakiś czas(mam nadzieję).
Miałem dłuższą przerwę, pewnie zauważyliście(ta, na pewno ), że zniknąłem. :P
Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://img.burning-brushes.pl/images/restauracj.png[/img]

Sygnet jest pokrywą, od lewej do prawej linia jest pogrubiona czym zobrazować chciałem najedzenie się.
Zielone kolory są kojarzone ze zdrowiem, zielone=zdrowe.
Kreski poza żóltą idą kolorami do długości napisów.
Te jaśniejsze kolory są zbędne, to wiem, poprawiłem to.
Ten pomarańczowy skojarzyłem z niezdrowymi potrawami, żólta to jest takie mniejsze zło, nie ma większego uzasadnienia.
A zielona linia jest najdłuższa(w moim rozumieniu: zielona linia, długa, zdrowie, lepsze).
Czcionka mi podpasowała po prostu, napis healthy jest pomarańczowy, żeby nie wyglądało to tak smutno .
Ew. napis Feed mogłem zmienić na inny kolor, ale te, które użyłem mi nie pasowały. Czarny pasuje do wszystkiego.
Sygnet narysowałem sam, podobny, zmieniałem go.

Dzięki za wypowiedź Również pozdrawiam.

Ps. To moje pierwsze logo w corelu, wrzuciłem żeby mieć to dla dalszego porównania. (Ale się rozpisałem)
Edytowane przez Gość
Duży chaos panuje w tej pracy, jak dla mnie nic tu do siebie nie pasuje. Kolorystyka jest zbyt różnorodna. Nie przemyślałeś tej pracy niestety. Do końca nie mogę zrozumieć Twojego przekazu, co dokładnie ukazuje ten sygnet. Dalsze pisanie minusów tej pracy uważam, ze jest zbędne. Po prostu ta praca ci nie wyszła, pracuj dalej i spróbuj cos sam narysować.
Pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.