frishu Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Cześć, dziś przysiadłem trochę pokombinowałem, ale nic dobrego z tego nie wynikło dokładniej chciałem zrobić ikonki na serwer teamspeak3. Mój główny problem jest taki, że nie potrafię dobrać odpowiedniej czcionki pod ikony o wielkości 16x16. Co do rang chciałem je zrobić wektorowo żeby nie stracić jakości, ale strasznie tracą na jakości nawet jak je zapisuje w .png moje pytania to: Jaką czcionkę powinienem wybrać do robienia ikon 16x16? Jaki wybrać najlepiej format do zapisywania wektorowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 13 Listopada 2016 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Do takowych ikonek użyj najlepiej coś grubego i prostego pokroju Bebas Neue czy nawet i Roboto Black. Rozmiar pewnie około 10px. Nie lepiej je zrobić w PS? Przecież i tak musisz zapisać do png. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi