BlazejST Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Witam was ! Jestem początkującym grafikiem, chciałbym uzyskać informacje jak wykonać takie efekty bądź skąd mogę takie efekty pobrać?Zakupić? Pozdrawiam[img]http://s5.ifotos.pl/img/Beztytulu_anphrhw.png[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 22 Listopada 2016 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 O jakie efekty chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlazejST Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Widoczne na zdjęciach, czyli takie efekty na krawędzie zdjeć(Ramki) jak na zdjęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszbartosik Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Ja bym widział to najprościej tak, że wstawiasz czarny prostokąt, malujesz jego boki jakimś pędzlem (zależnie od efektu jaki chcesz uzyskać) i ustawiasz maskę przycinającą fotografii. Kwiatki czy gwiazdki możesz spokojnie w Photoshopie wstawić narzędziem "Kształt". Ewentualnie jak nie chcesz się bawić, to możesz wyszukać coś pod frazą "frame effects" w Google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlazejST Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Duża grupa ludzi stosuje je w produkcji gadżetów, sam się tym zajmuje ii szukam rozwiązania tego problemu,[size=85][color=#8c90a8]Dodano 33 minuty 31 sekund temu Chciałbym raczej odnaleźć program umożliwiający dodawanie takich efektów.. znalazłem photo frame studio aczkolwiek nie wiem czy dodaje on takie efekty... Przed jego zakupem wolał bym się upewnić.. jest możliwość dodawania takich efektów na photofancy aczkolwiek po dodaniu i pobraniu zdjecia plik dostaje max 92dpi aaa ja potrzebuję 300dpi aby druk byl wysokiej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszbartosik Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Jesteś pewien że nie ma takiej opcji zapisu? Przeszukałeś wszystko? Sam nigdy z tego programu nie korzystałem, ale w internecie znalazłem coś takiego:[img]http://i.imgur.com/AbIkXp6.png?1[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bananowsky Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Takie gotowe ramki są w PhotoScape, ale o opcjach zapisu w tym programie zbyt wiele ci nie powiem, w dodatku program ten nie obsługuje przezroczystości, więc w takim wypadku najczęściej trzeba utworzyć taką samą ramkę na jednolitym tle, w Gimpie/PS'ie (nie wiem na czym zwykle pracujesz) utworzyć na niej zaznaczenie i usunąć na obrazie na którym pracujesz. To bardzo niepraktycznie i pewnie cię nie interesuje. Na twoim miejscu poszukałbym gotowych ramek w serwisach typu freepik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi