Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Jak wykonać takie fekty> Bądź gdzie można pobrać ?

BlazejST

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym widział to najprościej tak, że wstawiasz czarny prostokąt, malujesz jego boki jakimś pędzlem (zależnie od efektu jaki chcesz uzyskać) i ustawiasz maskę przycinającą fotografii.
Kwiatki czy gwiazdki możesz spokojnie w Photoshopie wstawić narzędziem "Kształt".
Ewentualnie jak nie chcesz się bawić, to możesz wyszukać coś pod frazą "frame effects" w Google.
Duża grupa ludzi stosuje je w produkcji gadżetów, sam się tym zajmuje ii szukam rozwiązania tego problemu,

[size=85][color=#8c90a8]Dodano 33 minuty 31 sekund temu
Chciałbym raczej odnaleźć program umożliwiający dodawanie takich efektów.. znalazłem photo frame studio aczkolwiek nie wiem czy dodaje on takie efekty... Przed jego zakupem wolał bym się upewnić.. jest możliwość dodawania takich efektów na photofancy aczkolwiek po dodaniu i pobraniu zdjecia plik dostaje max 92dpi aaa ja potrzebuję 300dpi aby druk byl wysokiej jakości
  • 2 tygodnie później...
Takie gotowe ramki są w PhotoScape, ale o opcjach zapisu w tym programie zbyt wiele ci nie powiem, w dodatku program ten nie obsługuje przezroczystości, więc w takim wypadku najczęściej trzeba utworzyć taką samą ramkę na jednolitym tle, w Gimpie/PS'ie (nie wiem na czym zwykle pracujesz) utworzyć na niej zaznaczenie i usunąć na obrazie na którym pracujesz. To bardzo niepraktycznie i pewnie cię nie interesuje. Na twoim miejscu poszukałbym gotowych ramek w serwisach typu freepik.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.