Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Wiele pytań

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ciężko ci coś polecić na sam początek,jaki kurs, jeśli nie zrobiłeś kilkanaście prac to tak na prawdę sam nie wiem czego chcesz.. jeśli już wykonasz więcej prac niż posiadasz wszystkich palców to będziesz wiedział jaki kierunek cie interesuje,technik jest mnóstwo,to dp które pokazałeś to jest dosyć wysoki poziom,szybko go nie osiągniesz,chyba ze masz wyjątkowy talent.Jeśli chcesz wykonywać odważne pociągnięcia,twarde podstawa anatomia,rysować,szkicować,malować.
Ciężko coś ci powiedzieć w kwestii rozwoju... Wszystko zależy do czego cię ciągnie i z jakim softem chcesz pracować. W gimpie podobno można zrobić bardzo dużo ( przynajmniej tak słyszałem ) a do malowania i digital paintingu powinien wystarczyć bo to tylko trening, opanowywanie kreski, światła i koloru.

Najlepszym źródłem informacji dla początkujących jest youtube ale jest to też pułapka bo każdy kto ogląda tam poradniki wykonuje tak samo wyglądające prace.

Kursy od podstaw możesz znaleźć na eduweb.pl, strefakursow.pl a najlepiej wpisać w google to co cie interesuje i dodać słowo tutorial
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.