dest Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Stworzyłem prace składającą się z obiektów oraz kilku lini( z obrysem), chciałbym aby całość była traktowana jako jeden obiekt. W odnajdowaniu ścieżek jest opcja, która służy do ich łączenie ale po wykonaniu tej operacji linie-ścieżki traktowane są bez obrysu i jeśli wtedy użyje wypełnienia kolorem kolor całości zostaje zmieniony. Czy jest jakakolwiek możliwość połączenie ze sobą lini z obrysem oraz obiektu tak aby linie zachowały swój kolor i były traktowane jako normalny obiekt. Nigdy nie pracowałem na ścieżkach jedynie na obiektach, więc jestem trochę zielony, mogę je bez problemu zamienić na prostokąty ale chciałbym wiedzieć na przyszłość czy jest taka możliwość Kappa7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszbartosik Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Linię posiadającą obrys możesz bez problemu zamienić w kształt [url]https://helpx.adobe.com/pl/illustrator/using/grouping-expanding-objects.html[/url]. Po tym zabiegu możesz za pomocą Pathfindera bez problemu łączyć obiekty z liniami (traktowanymi już jako kształt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi