Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

HSC Design

HSC

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem podzielić się tutaj moimi pracami, by wspólnie z Wami podnosić swoje umiejętności i nabierać doświadczenia. Grafiki wykonuję hobbystycznie i kiedy mam czas (a ostatnio z nim jest trochę problemów) dlatego też na chwilę obecną nie ma ich wiele (oprócz pomysłów, tych akurat się nazbierało). W swoich projektach staram się kłaść nacisk na minimalizm i prostotę jako preferowany styl.

1. HSC - logo robione dla siebie

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://images82.fotosik.pl/269/7ac1f32215d87f0c.png[/img]

2. Aviator - jeden z projektów robiony w celu nabierania doświadczenia. Motywem samolotu jest Northrop B-2 Spirit
Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://images83.fotosik.pl/268/91af6447992752ef.png[/img]

Z czasem będę wrzucał kolejne prace. Pozdrawiam i czekam na konstruktywną krytykę
1. Jak możesz, to powiedz co chciałeś przekazać tym logo. Technicznie popracowałbym nad światłem między liniami, szczególnie między zestawami liter H-S oraz S-C
2. Font zbyt lekki w stosunku do sygnetu. Jak zmniejszysz logo, to przy jeszcze widocznym sygnecie, typo zniknie.

Polecam przeczytać książkę "Logo design love", jeżeli nie miałeś jeszcze okazji.

Jak na początek to uważam, że jest ok, ćwicz dalej i czekam na kolejne prace.
HSC, są to inicjały pewnej nazwy, której kiedyś używałem (i w sumie, dalej używam na niektórych forach, ale mniejsza o szczegóły) Zależało mi na prostej formie, dosyć minimalistycznej. Zamknięcie w kwadracie wydawało mi się najbardziej "moje". Często w różnych szkicach opierałem się na figurach geometrycznych, więc uznałem, że jedna z nich w pewnym sensie odda "mnie" i moje prace
W Aviatorze typo zmieniłem pod koniec i też je zmniejszyłem. Szukałem jakiegoś prostego fontu. Może to był błąd.

Dzięki za opinie, książkę posiadam i kiedyś czytałem, ale skoro wróciłem do "zabawy z programem" może wypadałoby ją odświeżyć.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.