boobas00 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Witam wszystkich forumowiczów, Jestem tutaj nowy i z tego względu zadaję tutaj pytanie. Pracuję w firmie produkującej meble tapicerowane. Wykonuję zdjęcia tych mebli i wycinam je w PS na białe tło. Jednak chcielibyśmy umieszczać zdjęcia mebli w aranżacjach (pokojach itp). Prosiłbym o pomoc czy jest jakiś w miarę łatwy program ( nie musi być darmowy ), aby umieszczać w nim fotografię mebla żeby wyglądało fotorealistyczne? Wiem że są tu doświadczeni ludzie więc na takiej opinie mi najbardziej zależy. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź, Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Programy 3D, ale wtedy modelowanie mebla by musiało być, żeby to jakoś wyglądało. Ewentualnie w PS jakieś mockupy mieszkać i grzebanie się ze zdjęciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszbartosik Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Dokładnie, tylko programy 3D + jakiś zewnętrzny renderer (ew. plugin V-Ray) pozwolą na uzyskanie fotorealistycznego efektu. Na youtube mnóstwo tutoriali jest do Cinema4D, 3DS Max czy choćby darmowego Blendera - możesz popatrzeć co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi