Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Książka do nauki photoshopa.

kivoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. Krótko zwięźle i na temat.
Szukam książki do nauki photoshopa. Raczej od podstaw, chodzi mi o to żeby poznać narzędzia ich możliwości itp. bo w tym momencie gdy widzę nawet jakąś prostą grafikę to łapie się za głowę i pojęcia nie mam jak to jest zrobione.
Dobrze było by jakby książka nie kosztowała 200 zł, bo to lekka przesada.

Pozdrawiam i z góry dziękuje
Witaj

Ze swojej strony podam jeden oficjalny tytuł który przerobiłem:

Adobe Photoshop CS6/CS6 PL. Oficjalny podręcznik - Photoshop dla początkujących z plikami/zadaniami na płycie. Nie mam porównań ale jak dla mnie idealna. Wiele cennych myśli, super wszystko opisane, udokumentowane zdjęciami, do tego niezbędna teoria w małej ilości przy konkretnych tematach także super opisana. Po przerobieniu go nie potrzebowałem już nic innego. Wszystko już brałem z Helpa Adobe który sam w sobie także jest imo idealny [url=https://helpx.adobe.com/pl/photoshop/topics.html]HELP[/url]

Widze że teraz cena wysoka a nie pamiętam żebym tyle za nią dał. Widzę także różnie z dostępnościa. Najtaniej widzę [url=http://www.skapiec.pl/site/cat/1030/comp/711503?gclid=Cj0KEQiAh4fEBRCZhriIjLfArrQBEiQArzzDAaM0bRkmSPtVEPm-tkcOFdIcAU341TzBvBfH47aYTMkaAgiy8P8HAQ]KLIK[/url].

ps. widzę że jest już podręcznik do CC.
ps2. Jeżeli nie mógłbyś dostać książki a znalazł wersję elektroniczną to udostepnie zadania z CD.
No właśnie zastanawiałem się nad wersją tego podręcznika do CC, tylko, że.. Nie wiem jak jest z tą płytą cd, a raczej z ćwiczeniami no bo niby jakieś tam pliki do ćwiczeń są, tak jest w opisie, ale płyty chyba niema.
Zastanawia mnie też fakt dlaczego poradnik do starszej wersji czyli CS6 jest droższy niż do nowszej, oznacza to, że ten do nowszej jest jakiś ubogi ?
Szczerze ? Szybciej i łatwiej będzie na youtube. Jest tam maaaaaaasaaa super poradników.
A jeśli już muszą być książki to najlepszą opcją będzie sprawdzenie kto jest autorem. Jeśli autor ma fajne prace, jakąś stronę z kursami czy cokolwiek co świadczy o tym że ma on wiedzę na temat PS to prawdopodobnie będzie to dobra książka. Jeśli chcesz zacząć od podstaw to nie powinna mieć różnicy wersja PS pod jaką była pisana książka z uwagi na to że podstawy się nie zmieniają za dużo.

Jeśli chcesz to mam na sprzedaż :
ABC Photoshop CS6/CS6 PL

Nie była używana. No może poza przejrzeniem co w niej jest. Wygrałem ją w konkursie.
[quote="Raaze"]Szczerze ? Szybciej i łatwiej będzie na youtube. Jest tam maaaaaaasaaa super poradników.
A jeśli już muszą być książki to najlepszą opcją będzie sprawdzenie kto jest autorem. Jeśli autor ma fajne prace, jakąś stronę z kursami czy cokolwiek co świadczy o tym że ma on wiedzę na temat PS to prawdopodobnie będzie to dobra książka. Jeśli chcesz zacząć od podstaw to nie powinna mieć różnicy wersja PS pod jaką była pisana książka z uwagi na to że podstawy się nie zmieniają za dużo.

Jeśli chcesz to mam na sprzedaż :
ABC Photoshop CS6/CS6 PL

Nie była używana. No może poza przejrzeniem co w niej jest. Wygrałem ją w konkursie.[/quote]
Niby tak. Wszystko jest w necie ale dla osoby nowej, niezorientowanej od czego ma zacząć na pewno w taki sposób podana i zgromadzona wiedza będzie bardziej przystępna. Dodatkowo dostarczone materiały pozwalają w czasie rzeczywistym robić przykłady z książki co dodatkowo utrwala wiedzę.
Jeśli chodzi o nowe wydanie to niestety się nie wypowiem. Tu i tu autorami są ludzie z Adobe. Zapewne jest to odgrzewany kotlet (w opisie "nowe elementy Photoshopa, takie jak Creative Cloud z połączonymi obiektami inteligentnymi" a domyślam się Clouda nie będziesz używał :P). Nawet liczba stron jest taka sama w obu wydaniach.

A może tak na początek zobacz https://helpx.adobe.com/pl/photoshop/topics.html
Możesz zacząc od linków od góry. Kilka linków możesz na pewno sobie podarować. Zależy co chcesz robić.

Pozdrawiam
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.