Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

K4miLu

K4miLu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w tym temacie będę wrzucał wszystkie moje projekty nadające się do tego działu. Zapraszam do komentowania i konstruktywnej krytyki ;)

1. Logo dla DJ grającego na imprezach okolicznościowych

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://i.imgur.com/Lyt7hGo.jpg[/img]

2. Projekt loga dla wydarzenia ? - ciężko to opisać ;p

http://i.imgur.com/DIGUm2w.jpg[/img]

3. Blog kulinarny

http://i.imgur.com/y4Y3fPR.jpg[/img]

4. Lokalna drużyna piłkarska

http://i.imgur.com/CN0itdd.jpg[/img]

5. Drużyna e-sportowa

http://i.imgur.com/Y3hLZQ9.jpg[/img]
Witam,
staraj się przedstawiać projekty na trochę bardziej kontrastowych i mniej jaskrawych tłach :)

1. uważam, że logo ma potencjał i oceniam je najlepiej ze wszystkich przedstawionych. "kocioł" trochę za bardzo ciasne. Dałbym trochę więcej oddechu między literami. Oprócz tego, bąbelki są zbyt małe w stosunku do całego logo i w mniejszej skali po prostu znikną.

2. w mniejszej skali font będzie nieczytelny, ponadto jest zbyt lekki w stosunku do całości. Raczej zrezygnowałbym z wpisywania tekstu w okrąg.

3. font moim zdaniem zbyt nieczytelny

4. moim zdaniem najsłabszy projekt. Nie jest oryginalny, oklepany motyw piłki, font nie pasuje, niedopracowane kształty "ogona" - są krzywe

5. fajnie, że ćwiczysz tego typu kierunek, ale tutaj jest trochę elementów do dopracowania m.in. grubość linii otoczki przy rogu.

To tyle tak na szybko. Jak na początek myślę, że jest niezle. Masz już jakieś pojęcie bo np. nie tworzysz ilustracji w logo :)
Powodzenia i czekam na kolejne prace.
[quote="Fedeez"]Pierwsze logo podoba mi się niesamowicie. Jest to mój gust! Ciekawy pomysł, kolorystyka również niczym sobie, fajnie dobrana czcionka. Git!

Druga praca natomiast zupełnie nie w moim guście. Nie pasuje mi coś w kolorystyce.

Trzecia praca dość prosta, aczkolwiek wygląda bardzo fajnie.

Nie będę ukrywał, iż ta praca, również średnio mi się podoba, natomiast nie mówię, że jest najgorsze. Wręcz przeciwnie. Pomysł bardzo ciekawy, jedyne co mi nie odpowiada, to kolorystyka. Jest po prostu taka... Prosta.

Ostatnia praca jest na prawdę fajna, aczkolwiek wiesz co? Ja osobiście nieco zmodyfikował projekt. Wydaje mi się, że lepiej wyglądałoby to, gdyby całość byłą lekko w efekcie 3D, bynajmniej w tym momencie logo wygląda dość ubogo.

Ogólnie to szacun, ponieważ Twoje prace są na prawdę dobre. Niektóre lepsze, niektóre gorsze, ale wszystkie mają w sobie to coś. Liczę na to, że w najbliższym czasie pokażesz swoje kolejne projekty. Tak więc nie zostaje mi nic innego jak życzyć Ci powodzenia w dalszym rozwijaniu się![/quote]
1. Dzięki za opinię, fajnie że się podoba ;)

2. Co do drugiego loga to kolorystyka została narzucona - chodzi tu o drogę świętego Jakuba. Początkowo miała być żółto czerwona, ale zastąpienie czerwonego niebieskim spodobało się klientowi ;)
http://www.grupalokalna.pl/sites/default/files/styles/article/public/2_162.jpg?itok=fQlI1xGh[/img]

3. Piękno tkwi w prostocie :p

4. W tym przypadku w logotypie miały być użyte kolory zielony żółty i czerwony, bo są to barwy klubu. Chciałem jak najbardziej to ograniczyć żeby nie wyszło za pstrokato ;)

5. Dzięki za radę, rozumiem o co Ci chodzi i fajnie że się podoba - jest to moje pierwsze logo stylizowane na amerykańskie loga sportowe, ale myślę że wyszło nie najgorzej ;)

Dzięki za miłe słowa i myślę, że niedługo powinienem wrzucić coś nowego ;)

[quote="moonk"]Witam,
staraj się przedstawiać projekty na trochę bardziej kontrastowych i mniej jaskrawych tłach :)

1. uważam, że logo ma potencjał i oceniam je najlepiej ze wszystkich przedstawionych. "kocioł" trochę za bardzo ciasne. Dałbym trochę więcej oddechu między literami. Oprócz tego, bąbelki są zbyt małe w stosunku do całego logo i w mniejszej skali po prostu znikną.

2. w mniejszej skali font będzie nieczytelny, ponadto jest zbyt lekki w stosunku do całości. Raczej zrezygnowałbym z wpisywania tekstu w okrąg.

3. font moim zdaniem zbyt nieczytelny

4. moim zdaniem najsłabszy projekt. Nie jest oryginalny, oklepany motyw piłki, font nie pasuje, niedopracowane kształty "ogona" - są krzywe

5. fajnie, że ćwiczysz tego typu kierunek, ale tutaj jest trochę elementów do dopracowania m.in. grubość linii otoczki przy rogu.

To tyle tak na szybko. Jak na początek myślę, że jest niezle. Masz już jakieś pojęcie bo np. nie tworzysz ilustracji w logo :)
Powodzenia i czekam na kolejne prace.[/quote]
Dzięki za radę ;)

1. Rozumiem rozumiem ;) Co do bąbelków to logo nie będzie używane w mniejszej skali niż wizytówka więc nie przeszkadza to aż tak bardzo :)

2. Dzięki za radę, po części masz rację :) W tym przypadku logo ma być wykorzystane tylko w internecie i ewentualnie na koszulkach, ale co do lekkości masz rację jak tak teraz na to parzę ;p A tekst jest wpisany po okręgu bo pod spodem mi nie pasował. Ponadto okrąg jest stylizowany na łańcuch rowerowy, bo klient ma przebyć drogę świętego Jakuba rowerem i wpisanie tego po okręgu bardziej mi pasowało :)

3. W tym przypadku to gusta i guściki - klientka dostała z 5 wersji, z różnymi fontami i wybrała ten ;) być może masz rację, ale jak już mówiłem - to raczej kwestia gustu :)

4. Dzięki za konstruktywną krytykę :)

5. Jestem tego świadom, że nie jest idealnie ale to moje pierwsze logo tego typu ;)

Dzięki za komentarz i postaram się niedługo coś wrzucić :)
  • 2 tygodnie później...
Kolejne dwa loga do oceny, mile widziana konstruktywna krytyka ;)

6. Projekt loga dla małego prywatnego przedszkola. Przeznaczenie to głównie web, ale też baner na budynku i ewentualnie wizytówki i koszulki.

http://i.imgur.com/ev0ZYEs.jpg[/img]

7. A tu próba zaprojektowania własnego sygnetu - minimalistyczne i futurystyczne litery KCH.

http://i.imgur.com/ko9eHDE.jpg[/img]
  • 4 tygodnie później...
Pomysł na logo ok, natomiast jest ono dopracowania. Tak jak pisali poprzednicy, nie leży mi odstęp między wyrazami, kerning, spójność sygnetu i typo. Obejrzałem prezentację i widać, że włożyłeś w nią sporo pracy. Widać, że posiadasz wiedzę i "zmysł estetyczny". Ogólnie jestem pod pozytywnym wrażeniem i widać, że idziesz w dobrym kierunku. Z biegiem czasu i z kolejnymi projektami będzie jeszcze lepiej :)
[quote="FoX"]No niby fajne, proste, na temat, ale jednak nie psuje mi ta wielka przerwa między wyrazami, sygnet mimo syntezy wydaje się być krzywy, nieprzemyślany - może przez to, że jest asymetryczny. Ładnie dobrana kolorystyka, widać że to uścisk dłoni. Czekam na więcej prac.[/quote] Dzięki za krytykę, postaram się zapamiętać. Cieszę się, że nie było problemu z odgadnięciem co to jest ;)
[quote="damson"]Zgodzę się tutaj z Foxem, że ta przerwa między wyrazami jest zbyt duża. Podoba mi się pomysł na znak, wykonanie nieco gorsze (warto by wyrównać odstępy) ale ogólnie jest ciekawie.[/quote] Dzięki muszę popracować nad tą kwestią :)

A jak wypadła cała prezentacja na behance ?

Czekam na więcej opinii ;)
Cześć :) Przepraszam jeśli moje uwagi będą się powtarzać z wcześniejszymi ale trochę nie chciało mi się czytać B)

1. Pierwszy dylemat... to jest DJ KOCIOŁ czy DJ KOCIUŁ? Nie wiem jakie było zamierzenie ale pierwsze co przeczytałam to to drugie. Pomysł może i da się odratować ale musisz zadbać o odstępy, wielkości, kerning... [spoil]
http://i.imgur.com/RvZBZoH.jpg[/img][/spoil]
Tutaj trochę pozaznaczałam... Litera D - ścięcie kreski w lewym górnym rogu wystaje poza tą krechę litery z lewej strony - minimalnie, bo minimalnie ale takie rzeczy w logo są ważne (tego akurat nie zaznaczyłam, ale jest :P ). No i "D" i "KOCI(O/U)Ł są na różnych wysokościach. trójkąt który miał być kropką na "i" oraz ten który miał być kreską w "Ł" mają zbyt różne proporcje. Dodatkowo ten z Ł bardzo "odstaje" od litery, po prostu jedna litera a dwa ścięcia pod widocznie różnym kątem.
Jak projektujesz logo wrzuć sobie grida pod spód, to na pewno ułatwi pracę i dostrzeżenie takich właśnie rzeczy.
To jest gotowy font czy sam projektowałeś? :)

2. Oj ten font :cry: To logo jest po prostu słabe, ale coś mi się wydaje że tutaj widać wymagania narzucone przez klienta nieznającego się na rzeczy... 6-wyrazowy slogan w dwóch językach w logo... to mógł wymyślić tylko klient =D

3. Kurde, chyba wyczerpała mi się wena na konstruktywne narzekanie po opisaniu pierwszego loga. Teraz zostanie chyba tylko narzekanie haha =D Wydaje się poprawne na pierwszy rzut oka, ale też jakieś takie niespójne... Nie wiem w czym problem ale coś tu nie pasuje.

4. Aaale jebitne trybuny ma ten Halniak Miłków xD Bardzo oklepany pomysł. Piłka w logo drużyny piłkarskiej to tak jakby dać samochód w logo samochodu. A jak już musiała być to trzeba dopracować jej wykonanie,żeby było ciekawe. A w napisach trzy różne wielkości - niepotrzebnie. Rok jest za mały nieco.

5. Mam słabość do logo tego typu. Ale są niestety cholernie trudne do wykonania. Jeżeli to Twoje początki z tym stylem to muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem, bo wcale to łatwe nie jest :D Ale błędy te same co we wszystkich innych pracach. Grubość obrysu jest w prawie każdym miejscu inna, bardzo rzuca się to w oczy. Nie wiem czy to celowo czy nie, ale nie dałeś wygładzenia na napis "Destroyers".

6. Jest ładne. Jest ciekawe. "trafia" w temat. Ale na wizytówki się nie sprawdzi na 100%.

7. Ja tutaj niestety widzę CC+ :P Nietrafiony koncept.

8. Sygnecik ciekawy :)

Mam nadzieję że było w miarę konstruktywnie, pozdrawiam :)
[quote="moonk"]Pomysł na logo ok, natomiast jest ono dopracowania. Tak jak pisali poprzednicy, nie leży mi odstęp między wyrazami, kerning, spójność sygnetu i typo. Obejrzałem prezentację i widać, że włożyłeś w nią sporo pracy. Widać, że posiadasz wiedzę i "zmysł estetyczny". Ogólnie jestem pod pozytywnym wrażeniem i widać, że idziesz w dobrym kierunku. Z biegiem czasu i z kolejnymi projektami będzie jeszcze lepiej :)[/quote] Sorry, że pominąłem Twoją opinię, ale jak zaczynałem pisać odpowiedź to jeszcze jej nie było :p

Muszę nad tym popracować nad odstępami, bo to nie pierwszy raz. Dzięki za komentarz i cieszę się, że się podoba ;)

[quote="Mrs.Lidia"]Cześć :) Przepraszam jeśli moje uwagi będą się powtarzać z wcześniejszymi ale trochę nie chciało mi się czytać B)

1. Pierwszy dylemat... to jest DJ KOCIOŁ czy DJ KOCIUŁ? Nie wiem jakie było zamierzenie ale pierwsze co przeczytałam to to drugie. Pomysł może i da się odratować ale musisz zadbać o odstępy, wielkości, kerning... [spoil]
http://i.imgur.com/RvZBZoH.jpg[/img][/spoil]
Tutaj trochę pozaznaczałam... Litera D - ścięcie kreski w lewym górnym rogu wystaje poza tą krechę litery z lewej strony - minimalnie, bo minimalnie ale takie rzeczy w logo są ważne (tego akurat nie zaznaczyłam, ale jest :P ). No i "D" i "KOCI(O/U)Ł są na różnych wysokościach. trójkąt który miał być kropką na "i" oraz ten który miał być kreską w "Ł" mają zbyt różne proporcje. Dodatkowo ten z Ł bardzo "odstaje" od litery, po prostu jedna litera a dwa ścięcia pod widocznie różnym kątem.
Jak projektujesz logo wrzuć sobie grida pod spód, to na pewno ułatwi pracę i dostrzeżenie takich właśnie rzeczy.
To jest gotowy font czy sam projektowałeś? :)

2. Oj ten font :cry: To logo jest po prostu słabe, ale coś mi się wydaje że tutaj widać wymagania narzucone przez klienta nieznającego się na rzeczy... 6-wyrazowy slogan w dwóch językach w logo... to mógł wymyślić tylko klient =D

3. Kurde, chyba wyczerpała mi się wena na konstruktywne narzekanie po opisaniu pierwszego loga. Teraz zostanie chyba tylko narzekanie haha =D Wydaje się poprawne na pierwszy rzut oka, ale też jakieś takie niespójne... Nie wiem w czym problem ale coś tu nie pasuje.

4. Aaale jebitne trybuny ma ten Halniak Miłków xD Bardzo oklepany pomysł. Piłka w logo drużyny piłkarskiej to tak jakby dać samochód w logo samochodu. A jak już musiała być to trzeba dopracować jej wykonanie,żeby było ciekawe. A w napisach trzy różne wielkości - niepotrzebnie. Rok jest za mały nieco.

5. Mam słabość do logo tego typu. Ale są niestety cholernie trudne do wykonania. Jeżeli to Twoje początki z tym stylem to muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem, bo wcale to łatwe nie jest :D Ale błędy te same co we wszystkich innych pracach. Grubość obrysu jest w prawie każdym miejscu inna, bardzo rzuca się to w oczy. Nie wiem czy to celowo czy nie, ale nie dałeś wygładzenia na napis "Destroyers".

6. Jest ładne. Jest ciekawe. "trafia" w temat. Ale na wizytówki się nie sprawdzi na 100%.

7. Ja tutaj niestety widzę CC+ :P Nietrafiony koncept.

8. Sygnecik ciekawy :)

Mam nadzieję że było w miarę konstruktywnie, pozdrawiam :)[/quote]

WOOOW :P Najlepsza konstruktywna krytyka jak dotąd :p ;)

Znaczna część uwag została zwrócona po raz pierwszy więc nic nie straciłaś nie czytając :p

1. DJ KOCIOŁ i w sumie jesteś pierwszą osobą, która zwróciła na to uwagę, a dość dużo osób widziało już to logo :p Tak wiem... odstępy to w tej chwili moja pięta achillesowa, dzięki za poprawki - na pewno się przydadzą. Pomysł z gridem również wykorzystam - na pewno ułatwi to pracę :) a co do fontu to to BYŁ gotowy font ;p - przerobiłem go trochę ;)

2. Tak dokładnie - to pomysł klienta ;p dodatkowo obowiązkowo miała być muszla św. Jakuba i coś związanego z rowerem ;p Bo ogólnie to taki projekt w którym jacyś tam ludzie mają przebyć drogę św. Jakuba na rowerach ;);p

3. heh spoko, podziwiam, że wogóle Ci się chce :p Może nie ten font ? ;p bo na to już ktoś zwracał uwagę ;) - w każdym bądź razie taki font wybrała klientka ;)

4. No baaa ;p Pomysł oklepany, ale o wiele lepszy niż chciał klient, bo klient początkowo chciał w sygnecie mieć obserwatorium ze Śnieżki... tak że tego... ;p a no i obowiązkowo miał być czerwony, żółty i zielony bo takie są barwy klubu ;)

5. Mi też się bardzo podobają prace tego typu, ale niestety wymagają dużo pracy ;) Tak to moje pierwsze logo tego typu ;) Problemy z obrysem były już wspominane, a co do wygładzenia to powiem szczerze, że nie pamiętam jaki miałem zamysł, bo robiłem je dość dawno ;p;)

6. Cieszę się, że się "podoba" :p

7. Tego się obawiałem, no nic trzeba nad tym popracować ;)

8. Dziękuję

Jeszcze raz dzięki, większość jak najbardziej była konstruktywna ;p
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.