jack0wsky Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Cześć Trochę mnie tu nie było, ale wracam z nowym pomysłem - można powiedzieć - na siebie. Postanowiłem, że zacznę robić speedarty na youtube, więc zacząłem od wymyślenia nazwy, loga, a poźniej banneru. Tylko teraz pytanie czy w dobrym kierunku idę (?), nazwa to jak widać Flame Design, chciałbym pójść w stronę minimalizmu, ale nie jestem pewien czy to się uda. Jakieś rady? W dobrym kierunku idę? PS: Sory, że wszystko spakowane na jednym obszarze, ale nie chciało mi się osobno każdej wersji zapisywać :P EDIT: Tak, wiem, youtube - wylęgarnia dzieci itd, ale myślę, że uda mi się wprowadzić coś fajnego i na poziomie[img]http://i.imgur.com/BYGDJWs.jpg[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 5 Lutego 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 "Flame" kojarzy mi się z wulgaryzmami więc nie wiem, czy to dobry pomysł ;D Pierwszy znak (ten z gradientem) przypomina literę B więc nie wiem jak on ma nawiązywać do ogółu. Co do dwójki to fajnie zacząłeś łączyć FLA, ale potem zniszczyłeś całą koncepcje :/ Generalnie powróciłbym do wymyślania nazwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Ja również proponuję to samo co Damian wyżej. Mimo, iż może chodzić Ci o płomień to w dzisiejszych czasach, a dokładniej w gaming'u słowo flame oznacza kogoś, kto ciągle obraża innych - (hejter). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack0wsky Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Ok, dzięki. Może rzeczywiście pomyślę nad nową nazwą[size=85][color=#8c90a8]Dodano 3 godziny 27 minuty 29 sekund temu No dobra, mam! Norde Design (tym razem wymowa ciężka, ale cóż :P) Jeśli wypali to mam pomysł, żeby połączyć to jakoś z górami. Osobiście wolę wersję bez "design", ale czekam na Wasze opinie :D[img]http://i.imgur.com/rrHC9gC.jpg[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Co tu dużo mówić, proste, zawarte w kwadrat, DE trochę za blisko siebie, brakuje mi czegoś w pustce po prawej żeby zrównoważyć. W propozycji z sloganem/logotypem jak zwał, tak zwał, lepiej się to równoważy i czyta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack0wsky Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Pomyśłę jeszcze, żeby jakoś wkomponować "design" w tą pustkę w kwadracie. Może ktoś jeszcze się wypowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Lepsza wersja prosta z samym kwadratem. Tak jak wspomniał @FoX DE trochę za blisko siebie i tą pustkę mogłbyś wypełnić jakimś obrazkiem lub kształtem który będzie nawiązywać do tego co masz zamiar pokazywać na kanale. Na pewno 2 wersja i pseudonim lepszy niż w 1 pokazanej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack0wsky Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Dziękuje za podpowiedź @Qba. Zrobiłem większy odstęp pomiędzy d i e oraz dodałem ikonkę, dość prostą tak, żeby nie odbiegała od całości. Teraz moim zdaniem jest lepiej, raczej zostanie wersja bez "design" przynajmniej w logo. Jak to teraz oceniacie?[img]http://i.imgur.com/oXwZI6i.jpg[/img] Wydaje mi się, że teraz jest za duży odstęp, ale mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Teraz jak jest większy odstęp pomiędzy "DE" to "NOR" wydaje mi się zbyt ciasno :/ A tak wygląda o wiele lepiej i sam sygnet ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 6 Lutego 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Ikona ma zbyt cienkie linie względem reszty i nie wygląda to zbyt dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack0wsky Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Teraz chyba lepiej [img]http://i.imgur.com/38pc5fS.jpg[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 7 Lutego 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Faktycznie jest lepiej, ale też jest nieco krzywo...[img]https://i.imgur.com/o2ocqIj.png[/img];P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack0wsky Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Chwilę wyżej mówili mi żebym rozszerzył odstęp między d i e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 7 Lutego 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 [quote="jack0wsky"]Chwilę wyżej mówili mi żebym rozszerzył odstęp między d i e[/quote] W takim razie ja się nie wtrącam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 [quote="damson"]Faktycznie jest lepiej, ale też jest nieco krzywo...[img]https://i.imgur.com/o2ocqIj.png[/img];P[/quote] Ale nie mogą być równe odstępy, każda litera względem innej ma inne światło międzyliterowe. Ale góra mało ma oddechu to fakt. Nie wiem co się posypało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack0wsky Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Co do światła to coś tam wiem, bo od miesiąca do końca roku szkolnego mam w szkole liternictwo, więc światło nie jest mi obce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi