Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Darx - webdesign

darx

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

3 layouty o ile można "to" tak nazwać:

Dwa pierwsze robione daaawno temu:

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę

I layout pod forum cs:go akurat wybrałem cs-soplica ? Robiony 4fun, inspirowany wieloma polskimi forami oraz pracami Damsona 

Stopka jak i wiele innych rzeczy jest do dopracowania ale tak jak wcześniej pisałem robiłem to 4fun i w dosyć krótkim czasie około 2godzin.

• Lubię to! 1

Widać ogromny postęp między tymi dwoma robionymi "daaawno temu", a nowym layoutem forum CS:GO. Zmieniłbym odstęp pomiędzy kolumnami na taki sam jaki jest w pionie pomiędzy poszczególnymi sekcjami. Poza tym ramka "Kto jest online?" Mogłaby być na całą szerokość. Zaznaczyłem to na screenie.

• Lubię to! 1
  • Moderator
6 godzin temu, darx napisał:

robiłem to 4fun i w dosyć krótkim czasie około 2godzin.

O panie, tyle to ja sam header robię w projektach gamingowych. Nie lepiej dopracować to i dopiero wtedy dać do oceny? ? Widać, że na szybko robione bo wiele rzeczy jest do zrobienia i do poprawy. Kolega wyżej ładnie Ci zaznaczył.

• Lubię to! 1
  • Administrator

Lubie takie projekty w których można dużo poprawić i jest o czym pisać XD

Więc tak niefajnie wygląda te przejście pomiędzy headerem a sekcją z działami, tabelką i panelem bocznym:

Druga sprawa wiele osób ma jakiś problem z buttonami a bardziej z napisami na tych buttonach u ciebie tak samo w buttonie "weź udział" tekst jest za nisko i wygląda to tragicznie.

A teraz troszkę o panelu bocznym.

Ostatni dział w danej kategorii nie ma dolnego borderu dlaczego nie zrobiłeś tego samego tylko, że w panelu bocznym? 

Chodzi mi o to:

• Użytkownik+

Strasznie ciemny projekt. Tak jak @Rafał napisał w działach brakuje czegoś bo są puste i strasznie ciasno w nich tam jest. Brak jakiegokolwiek header'u a szablon pod sieć cs'a i wygląda to słabo. Belki też są strasznie cienkie, pogrubiłbym je a sam dół wygląda standardowo jak w projektach sprzed kilku lat. 

• Lubię to! 1
  • Moderator

Popracuj nad typografią. Jakiego trybu wygładzania używasz?

Bardzo dziwnie wygląda button od rejestracji. Powinieneś też popracować nad renderem, w zaznaczonych miejscach są efekty nagle ucięte.

Doskonale wiem, jak wygląda oryginał tego i wystarczy odpowiednio dobrać tekstury i zakryć nimi jaskrawe części. Poza tym nie wymazałeś tekstur z włosów i słabo też wygląda zanikający ogień na postaci (gumkowane soft brushem). W row'ach za małe paddingi, brakuje tam "powietrza" przez co działy i panel boczny wydają się być ścianą tekstu. Nie podobają mi się też cellpic'ki kategorii - odstają od projektu.

Ćwicz dalej :grafinity:

• Lubię to! 1
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.