Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Kaczy Design

kaczydzn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Jestem tu nowy, więc na początek wrzucam jedne z moich ulubionych projektów. :devil:
Jakość może nie powalać, więc gdyby ktoś chciał zobaczyć je w większych rozmiarach, to proszę pisać.

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://imgie.pl/uploads/148632307849262.jpg[/img]
  • 2 tygodnie później...
Aaa, rozumiem.
Rozmiar chyba powinien być większy, jeśli chodzi o facebook'a, no i bardziej nawiązywać do kwadratu lub prostokąta z poziomymi bokami dłuższymi.
No, ale whatever, jeśli dobrze sie prezentuje, to nie będę się czepiać.

Chociaż według mnie mogłeś troszeczkę więcej "smaczku" dodać tej pracy :) Taka ładna kolorystyka, takie ładne, delikatnie, złotawe logo. Mogłeś coś bardziej pokombinować z typografią, niż tylko użyć jednego, w białej kolorystyce fontu.
Oczywiście to tylko moja opinia.
Powodzenia przy następnych projektach (y)
@Ayume Facebook pod koniec roku wprowadził zmianę na zasadzie której to kadruje pionowe zdjęcia do rozmiarów 640x960. Grafiki w pionie są widoczne w całości dlatego też bardzo fajnie nadają się właśnie do jakiś infografik etc.
Tutaj więcej info na ten temat > rysujefejsbuki.pl/rysunek/pionowe-grafiki-na-fb/
Ten projekt jest w sumie nawet nieco za duży bo ma 847x1200, ale to raczej z przyzwyczajenia, ważne że nic jest ucięte.

Co do tego, że mogłem projekt nieco podrasować, to faktycznie możesz mieć rację. Wykonywałem go na szybko. Starałem się przede wszystkim żeby było czytelnie i estetycznie, ale myślę, że gdybym posiedział nad nim trochę dłużej, to można by było więcej z niego wyciągnąć. Przy kolejnym takim zleceniu na pewno bardziej pokombinuje i zapostuję tutaj.

Pozdrawiam
Możliwe, przyznam szczerze, że nie patrzyłam dokładnie na rozmiary, przeglądałam projekt w telefonie :)
Co do tego scalowania- tak, fb to robi, jednak każdy kto projektuje na potrzeby newsfeedów, czy ogólnie fb wie, że że ten portal bardzo, ale to "bardzo nie lubi" grafików. Zmniejsza tragicznie quality, scalowanie często psuje efekt.
Dlatego rekomenduje się, by to poziomy bok był zawsze dłuższy niż pionowy :)
Np.
  • zdjęcie w reklamie typu LikeBox ? 1200px x 444px,
  • zdjęcie w reklamie bannerowej (w prawej kolumnie serwisu) ? 1200px x 846px,
  • zdjęcie w reklamie mobilnej ? 1200px x 720px,
  • zdjęcie w poście reklamowym ? 1200px x 90px.
  • I tak dalej :)
    Dawaj na końcu linku z imgura .jpg/.png itp, w zależności od tego, jakie rozszerzenie wybierałeś przy zapisywaniu. Inaczej nie widać na forum obrazka.
    Lub PPM-Kopiuj link do obrazka

Nie jest źle, chociaż tło mi się nie podoba. Ten inny piłkarz jakoś psuje kompozycje. Może gdyby był na o wiele mniejszym kryciu sprawiałoby to inne wrażenie.
    Mogłeś tez bardziej popracować nad cieniem. Bo na razie to elipsa na chyba lekkim blurze, nic więcej.
    Nie rozumiem też, dlaczego jeden but jest tak bardzo rozmyty? :)
    @Ayume ogólnie to projekt był wykonywany typowo pod social media. Na takim facebooku, twitterze czy instagramie wygląda to dobrze. Tło tutaj faktycznie może nie wydawać się jakieś super estetyczne, ale na wspomnianych wcześniej stronach jest już elegancko, a piłkarz w tle nie rzuca się tak bardzo w oczy. Ogólnie imgur trochę spieprzył jakość, przez co ten cień też tak średnio wygląda, ale zgodzę się, że można by było go nieco poprawić. Rozmycie buta to tylko taki zabieg kosmetyczny, w innych miejscach też w sumie występują niewielkie rozmycia. Generalnie miało to dodać trochę dynamizmu całemu projektowi. :)
    • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.