kermi1313 Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Cześć, przedstawiam wam moje przeróbki zdjęć. na górze przerobine, na dole oryginalne GreenCode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Witaj, pierwszym krokiem jaki bym zrobił na Twoim miejscu, to wypoziomowanie horyzontu, bo to podstawa. Następnie popracował nad tymi falami, by nadać im trochę dynamiki. Podoba mi się zastosowanie rozmycia tilt-shift przy którym wychodzą super miniatury, jeśli fotografujemy miasto. Natomiast jeśli chodzi o kolory to myślę, że jak na początek, to jest całkiem przyzwoicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermi1313 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Dzięki, faktycznie powinienem wypoziomować horyzont ? kolejne zdjęcie GreenCode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniamicek Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 witam, jak dla mnie to przeróbki zdjęć na początkującego są świetne. ja zaczyna się w to bawić i jeszcze dużo nauki przede mną ;) Fotografia produktowa Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Rafał Opublikowano 22 Maja 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 @kermi1313 Pierwsza przeróbka bardzo fajna, lepiej dzięki temu wygląda zdjęcie. Ale w drugiej nie wiem nie pasuje mi te światło nad głową. Noo i troszkę tutaj nienaturalnie wygląda noga, jakby była ucięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaa Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 jest ok ale 2 fota: 1. bardzo nie naturalnie rozmyłeś tło; 2. stopy rozmyte wygląda jak wklejona, nie trzeba poprawiać dobrej naturalnej głębi ostrości; 3. jak dla mnie za bardzo nasycone kolory, główne zielony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Hej, o ile pierwsza jest dosyć znośna, tak druga mi się kompletnie nie podoba. Wolę oryginał, kolory są bardziej wyraziste i naturalne, a samo tło (zieleń i niebo) nadaje kontraktu całości. Nogę również bym poprawił, bo wygląda dość przerażająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Tak jak napisał @Marek w drugiej pracy lepsze jest oryginalne zdjęcie ma fajniejsze kolory. Brak tego kontrastu, światło też nie jest fajnie wkomponowane. Popracowałbym nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi