asparo Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) W swojej pracy licencjackiej chciałbym poświecic jeden rozdział na geneze kilku sławnych logo typu wedel, ale nie moge znalezc materialow na te temat, byc moze wpisuje nietrafne frazy w google. Moze ktos z was wie gdzie mozna znalezc takie informacje? Mogłbym tez zamiast tego pisać o czymś związanym z identyfikacją wizualną/brandingiem, tylko nie za bardzo wiem jakie konkretnie tematy moglbym poruszyć. Napisałbym na przyklad czym jest identyfikacja, czym jest branding i co dalej? Pewnie są tu jacys brandingowcy. Moze ktos podsunie jakiś pomysł? Ogolnie potrzebuje zapisac jakies 10stron Edytowane 24 Marca 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk_ Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Zerknij na "Ogólnopolskie Wystawy Znaków Graficznych". Może Ci się przyda https://www.karakter.pl/ksiazki/ogolnopolskie-wystawy-znakow-graficznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asparo Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Nie znalazłem tam zadnych opisow. A co myslicie o tej drugiej opcji, czyli o pisaniu o czyms zwiazan0m z wizerunkiem? Jak to sobie ulozyc, zeby mialo jakis sens i wiazało sie z identyfikacją wizualną?[size=85][color=#8c90a8]Dodano 3 godziny 12 minuty 55 sekund temu[size=85][color=green]Re: Gdzie można poczytać cos na temat najlepszych polskich znakow? A może pisałebym o czymś takim: - Czym jest Tożsamość marki - Czym jest wizerunek firmy? - Czym jest identyfikacja wizaalna Byłoby? Nie wiem tylko jak mogłbym nazwać taki rozdział. Tak w ogole, to czym sie rozni branding od np. wizerunku, czy tożsamości marki? Moze te elementy to skłądowe brandingu? Edytowane 26 Marca 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi