PSujeBoLubuje Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Witajcie drodzy graficy. W swojej pracy napotkałam się pierwszy raz na taki problem chodzi tu o księgę znaku i oznaczenia tekstur w logo. Składa się ono tradycyjnie z koloru białego i czarnego lecz na życzenie klientki powstała też wersja z nałożoną teksturą. Teraz mam problem z tym jak przedstawić to w księdze znaku. Nie jest to gradient ani prosta tekstura, więc nie jestem w stanie podać wartości kolorystycznych. Może jest ktoś mądrzejszy i wpadł na pomysł jak to zrobić. Serdecznie pozdrawiam, Madźka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ola Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Możesz podesłać tutaj przykład z tekstura? Ewentualnie jeśli nie możesz tego jeszcze upubliczniać, to dać jakiś bardziej szczegółowy opis, jak ta tekstura wygląda i z czego jest zabudowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSujeBoLubuje Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Generalnie tekstura jest podobna do tej:[img]http://t15.deviantart.net/PeUORokmw2LgKtE-66f-cbcihf0=/300x200/filters:fixed_height(100,100):origin()/pre04/aaed/th/pre/i/2004/199/7/2/dinkstock_gold_texture.jpg[/img] Zastosowanie gradientu już nie wchodzi w grę, wersja z teksturą została ostatecznie zaakceptowana. Deadline za 2 dni a zostało mi tylko umieszczenie tego w księdze. Logo będzie używane przeważnie w internecie. Na razie jedyną rzeczą jaka przyszła mi do głowy to dodanie w odnośniku że tekstura dołączona jest w załączniku. Pozdrawiam, M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi