Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Pierwsza ulotka do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Będzie składana w C czy w Z?

Na pierwszej stronie w nazwie "Napoje" kreski z gwiazdkami najeżdżają Ci na P i J - w "Mapa dojazdu" masz ładnie. Te gwiazdki też powinny być konsekwentne - albo symetrycznie, albo nie symetrycznie - bo robi się bałagan w połączeniu ze zdjęciami.

W tabelkach masz nierówne marginesy - Expresso prawie włazi na border tabeli. Poza tym pisze się espresso :P

Jak dla mnie za dużo ozdobników (pod pizza, gwiazdki itp.)
Jeszcze jedna sugestia - tło. Pamiętaj, że w drukarni ulotki są bigowane masowo i nikt nie patrzy czy jest idealnie. Dlatego w zależności od przycięcia projektu i ułożenia ulotka może mieć przesunięte bigi o kilka milimetrów. Czyli czarne tło może "wjechać" na stronę z białym tłem i odwrotnie.

Poczepiałabym się jeszcze szczegółów :P

ceny:

jest 3zł
powinno być 3,00 zł (przecinek, zera, spacja i nazwa waluty)

Czcionki:
powinnaś ujednolicić wielkości czcionek - masz ze cztery rozmiary. Ta drobna czcionka z opisem dań powinna być bezszeryfowa bo jest nieczytelna, (pamiętaj, po wydruku najmniejszy czytelny rozmiar to 5pt, jeśli jest drukowany na apli to nawet 6-7pt),
Odstępy - nad, pod, z lewej i prawej - za mocno ściskasz. Jeśli nie mieści Ci się w tabeli... wywal tabelę.

Zdjęcia:
Tutaj mam największy problem, bo nie wiem co mi nie pasuje. Niby jest ok, ale może trochę chaotycznie - na sałatkach zbliżenie, na obiadach wyszparowane zdjęcie. Możesz nad tym popracować.

Pamiętaj - nie bój się zostawić puste miejsce. Minimalny odstęp elementów ulotki od krawędzi to 5 mm. Ja zazwyczaj zostawiam 1 cm. Pamiętaj o dodaniu spadu 5 mm przed oddaniem do druku.

Aaaaa i jeszcze jedno - specjalnie zapytałam Cię jak będzie składana ulotka, ponieważ coś mi się nie zgadzało z układem okładek, ale jeśli dobrze widzę to składana będzie w Z

Poprzedni post pisałam na szybko w pracy. Mam nadzieję, że wskazówki się przydadzą :)

A teraz dla zabawy pokażę Ci chyba moją pierwszą ulotkę DL - teraz chce mi się z niej śmiać :D
Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
https://zapodaj.net/images/38831082b38cb.jpg[/img]
Jest już dużo lepiej :) Przede wszystkim lepiej się to czyta. Ale: czcionka z opisem składników się nie nadaje, jest w tej chwili zbyt ściśnięta i nieczytelna - po wydruku w ogóle się zleje. nadal masz dużo różnych ozdobników - pizza jest w wektorach, a pomidor to już zdjęcie. Pod pizza jest też ten zawijas, który nie pasuje do reszty. Pamiętaj o konsekwencji w projektowaniu - wybierz jeden motyw i się go trzymaj. za dużo elementów powoduje odwrócenie uwagi i chaos.

Przed skrótem "zł" i "cm" zawsze spacja! :)

i jednolitość po raz kolejny: albo wersaliki albo kapitaliki bo masz pomieszane.

Lody chyba nie są wyśrodkowane względem swojej strony - teraz możne tego nie widać, ale rzuci się w oczy jak złożysz wydrukowaną ulotkę :)

I mapka - najlepiej zdjąć teksturę i zmienić czcionkę, bo te opisy wyglądają trochę jak comic sans :)

EDIT:

I jeszcze marginesy - na każdej stronie masz inne. Pamiętaj, że nie zawsze ulotki DL sa składane równo i może się okazać, że margines Ci zjadło po obcięciu i zbigowaniu.
Edytowane przez Gość
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.