Mrs.Lidia Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Cześć. Mam do zrobienia zadanie rekrutacyjne. W sumie to śmieszne że na tym etapie o to pytam no ale... do zrobienia mam coś w stylu bannera (?), taka reklama mała do gazety. W briefie teksty które muszę umieścić są podzielone na segmenty, wygląda to mniej więcej tak: HEADLINE: tekst który muszę umieścić BODY: tekst... no to akurat rozumiem... ale pojawiło się też coś takiego jak: CLAIM: tekst... STAMP: tekst... CTA: tekst... CTA sobie wygooglowałam... jedyne co sensowne mi się wydaje to: "call-to-action ? element serwisu WWW zachęcający do podjęcia działania przez internautę." Ale nie wiem jak to odnieść do DTP. Tak samo jak z pozostałymi, wiem co znaczą, ale nie wiem jakie to ma znaczenie w układzie projektu dtp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 CTA na moje ma być chwytliwym sloganem, rodzajem grafiki, zachęcającym do wzięcia udziału w promocji itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vienna Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Claim, czyli hasło marki, które zwykle umieszcza się pod logotypem/sygnetem. Ale na stamp nic mi nie przychodzi do głowy - jedynie stempel z napisem "gwarancja najlepszej ceny" czy coś takiego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi