Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Manga manekin poszukiwany.

Ola

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam i szukam i za chiny znaleźć nie mogę. Czy ktoś spotkał się ze sklepem online lub stacjonarnym gdzieś w Warszawie, gdzie mogę zakupić takie manekin do rysowania?
Na alie tego pełno, ale nie chce mi się czekać miesiąca na przesyłkę.
Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1rtYRPVXXXXalaFXXq6xXFXXXd/Anime-Action-Figure-Zabawki-Ruchome-Artysta-Ko%C5%84czyn-M%C4%99%C5%BCczyzna-Kobieta-15-cm-wsp%C3%B3lny-organ-Modelu-Manekin-Sztuki.jpg[/img]
Już znalazłam. W Polsce nazywa sie to "Body-kun"/ "Body-chan". Niestety jest bardzo drogi. 100zł wraz z przesyłką.
Jakby ktoś był zainteresowany można kupić na allegro, jest ogólnie rzadko dostępny w Polsce.
http://allegro.pl/body-kun-chan-aktywny-manekin-do-rysowania-zestaw-i6807166614.html?reco_id=ba941abd-455e-11e7-a71d-024ba25b25e2&ars_rule_id=201
Edytowane przez Gość
Tylko nie z Allegro!
"TOWAR WYSYŁANY ZZA GRANICY, CZAS DOSTAWY OKOLO 20-45 DNI. W SPORADYCZNYCH PRZYPADKACH DŁUŻEJ, MAX 60"

To jest dokładnie to samo co z Alli - "sprzedawca" po prostu zamawia na Twój adres. Platforma zeszła na psy, od kiedy ludzie odkryli Chinoli. :/

Z tego co się orientuję, to w Polsce raczej nie znajdziesz. I szybsza dostawa, np. z Amazonu kosztuje nawet 20 dolców więcej, więc wybór raczej oczywisty. :p
BTW. Podobno są bardzo malutkie.
Łeh. Drewniany owszem do proporcji i skrótów, ale nie do pozycji. :p
Mam takiego i jest dość ograniczony, jeżeli chodzi o poruszanie nim. Stoi w szafce porzucony, trzeszczący i bez stopy. Użyty może z 5 razy. :D Dla takiego manekina jest sporo lepszych software'owych alternatyw (mnie osobiście nie przypadły do gustu, wolałabym faktycznie jakąś fajniejszą figurkę).

Ciekawa jestem Twojej opinii, jak już sobie sprawisz, bo też się kiedyś czaiłam na taką. (:
Mam takiego zwykłego "robocika" i mnie po prostu już nie satysfakcjonuje. To co najwyżej do do nauki, jak zostało wspomniane wyżej proporcji. Aczkolwiek nie wiem, czy jest i do tego idealny (trzeba wziąć poprawkę na to, że sylwetka kobiety i mężczyzny sie różni). Na dodatek to już mam dawno opanowane. A ten Body-kun/chan idealnie to odzwierciedla i co najważniejsze dla mnie- świetnie ukazuje dynamikę, co dla mnie niestety do tej pory jest problemem.

Dzieki za info, faktycznie sprzedawca zamawia z Chin. W takim razie nie będę już marudzić, kupie na Alie :)

Edit. Dodam jeszcze, że te manekiny mają zestaw rożnych akcesoriów. W tym katanę, pistolet, teczkę oraz różne dłonie (w różnym ułożeniu). Co już w ogóle jest świetne :P I chyba faktycznie, warte swojej ceny.

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1gJBqPFXXXXaWaXXXq6xXFXXXb/Cia%C5%82o-kun-cia%C5%82a-chan-p-chan-cia%C5%82a-kun-figurka-shfiguarts-cia%C5%82a-szary-czarny-shf-bandai-kolekcjonerska.jpg[/img]
Edytowane przez Gość
[quote="Wredozaur"]Łeh. Drewniany owszem do proporcji i skrótów, ale nie do pozycji. :p
Mam takiego i jest dość ograniczony, jeżeli chodzi o poruszanie nim. Stoi w szafce porzucony, trzeszczący i bez stopy. Użyty może z 5 razy. :D Dla takiego manekina jest sporo lepszych software'owych alternatyw (mnie osobiście nie przypadły do gustu, wolałabym faktycznie jakąś fajniejszą figurkę).

Ciekawa jestem Twojej opinii, jak już sobie sprawisz, bo też się kiedyś czaiłam na taką. (:[/quote]
Jak jest mały, to ma ograniczone ruchy, te małe nadają się tylko do kosza :D Większy ma dobry zakres ruchu i można go kupić normalnie.
[quote="Piotrek"][quote="Wredozaur"]Łeh. Drewniany owszem do proporcji i skrótów, ale nie do pozycji. :p

Ciekawa jestem Twojej opinii, jak już sobie sprawisz, bo też się kiedyś czaiłam na taką. (:[/quote]
Jak jest mały, to ma ograniczone ruchy, te małe nadają się tylko do kosza :D Większy ma dobry zakres ruchu i można go kupić normalnie.[/quote]
Mały, a duzy nie ma znaczenia :) Ma tak samo zrobione łączenia i tak samo można je ustawić.
[quote="Ayume"][quote="Piotrek"][quote="Wredozaur"]Łeh. Drewniany owszem do proporcji i skrótów, ale nie do pozycji. :p

Jak jest mały, to ma ograniczone ruchy, te małe nadają się tylko do kosza :D Większy ma dobry zakres ruchu i można go kupić normalnie.[/quote]
Mały, a duzy nie ma znaczenia :) Ma tak samo zrobione łączenia i tak samo można je ustawić.[/quote]
Ma bardzo duże znaczenie :) Mały jest zbyt mały na sprężyny jakie ma umieszczone i przez to jest mniej giętki, dlatego im większy, tym lepszy :)

Nie ucz ojca dzieci robić :D
Bedę uczyć, skoro głosi herezje :P Mam zarówno małego, jak i dużego i nie widzę między nimi różnicy poza rozmiarem i tym, że większy jest cięższy :D. Możliwe, że miałeś styczność z jakimś bublem technicznym i dlatego masz taka opinię. :) Mimo wszystko, te manekiny i tak nie nadają się do niczego. Kupiłam jeden (drugi dostałam w prezencie) X lat temu, myśląc, że pomoże mi w kilku kwestiach. Niestety, on się nadaje co najwyżej dla totalnych lajków, by mniej więcej wiedzieć, jak narysować ludzką sylwetkę i pozę. Żadnej rewelacji. Już lepiej uczyć się czegoś więcej ze zdjęć.
[quote="Piotrek"][quote="Wredozaur"]Łeh. Drewniany owszem do proporcji i skrótów, ale nie do pozycji. :p

Mam dużego - 30cm. B)
[quote="Wredozaur"]

Mam dużego - 30cm. B)[/quote]
( ?° ?? ?°)

Dobra, zamówiłam tego manekina (Body-chan). Na chwilę obecną damską postać bo one wychodzą mi lepiej. Jak się sprawdzi to zakupie i męską wersję.
W razie czego zdam relację chociaż po feedach na alie raczej ma bardzo pozytywne opinie :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.