Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Grafika dla producenta muzycznego

kcalv

Rekomendowane odpowiedzi

Rodzaj pracy: - Zaprojektowanie napisu / loga / znaku rozpoznawalnego na serwisy społecznościowe tj. facebook, soundcloud wraz ze zdjęciem w tle / banerem z informacjami o adresie do każdego z serwisów osobno: facebook, soundcloud, instagram, bandcamp, snapchat.
Tematyka: - Producent muzyczny. Gatunek: Rap, Trap. Nazwa: Protoney
Jakieś nawiązanie do błyskawicy?!@#$% https://cdn.dribbble.com/users/1960/screenshots/877446/logo_1x.png
[u]Wszelkie inwencje twórcze mile widziane.[/u]
Dodatkowe informacje: - Grafika ciesząca oczy do takiego stopnia żeby można było nawet na koszulkach umieścić. Niekoniecznie muszą to być jakieś fajerwerki bo minimalizm może okazać się o wiele bardziej stylowy.
Kwota wynagrodzenia: - 50 - 250 zł
Sposób wynagrodzenia: - przelew
Kontakt: - protoney@outlook.com

B):peace:
@kcalv
Nie jestem przekonany czy wrzucanie takich oczywistości jak fala dźwiękowa albo piorun dobrze wpłyną na markę. Obstawiam, że tysiące osób zaangażowanych muzycznie posiada logo z tymi elementami. Moim zdaniem lepiej jest promować ksywę, to w końcu pierwszy element, który odróżnia poszczególnych twórców. Ode mnie minimalistyczne nawiązanie do protona jako cząstki. Na życzenie wystawiam fakturę VAT oraz protokół przekazania praw majątkowych.

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://i.imgur.com/hGg8kqm.png[/img]

Z poważaniem.
[quote="wDESIGN"]@kcalv
Nie jestem przekonany czy wrzucanie takich oczywistości jak fala dźwiękowa albo piorun dobrze wpłyną na markę. Obstawiam, że tysiące osób zaangażowanych muzycznie posiada logo z tymi elementami. Moim zdaniem lepiej jest promować ksywę, to w końcu pierwszy element, który odróżnia poszczególnych twórców. Ode mnie minimalistyczne nawiązanie do protona jako cząstki.[/quote]
@wDESIGN
Rzeczywiście, przekonałeś mnie do swojej wizji. Co powiedziałbyś, aby wykorzystać okrąg "OTO" i stworzyć coś na wzór:
http://i.imgur.com/fBfCVtk.png[/img]
Edytowane przez Gość
[quote="wDESIGN"]@kcalv
Nie jestem przekonany czy wrzucanie takich oczywistości jak fala dźwiękowa albo piorun dobrze wpłyną na markę. Obstawiam, że tysiące osób zaangażowanych muzycznie posiada logo z tymi elementami. Moim zdaniem lepiej jest promować ksywę, to w końcu pierwszy element, który odróżnia poszczególnych twórców. Ode mnie minimalistyczne nawiązanie do protona jako cząstki. Na życzenie wystawiam fakturę VAT oraz protokół przekazania praw majątkowych.

Z poważaniem.[/quote]
Logo ma być proste i wyglądać, poprostu. Jeżeli przedstawisz coś prostego w ciekawy sposób to napewno dobrze wpłynie na markę.
U mnie w projekcie jest wszystko połączone w 1 gdzie w efekcie końcowym można dostrzec konsoletę oraz fale dzwiękowe, przerobione pod piorunki.

ps. dodatkowo logo ma potencjał na fajną animacje podczas odtwarzania muzyki na youtube, tak jak ma trap nation, trap city itd.
Edytowane przez Gość
[quote="mohlodi"][quote="wDESIGN"]@kcalv

Z poważaniem.[/quote]
Logo ma być proste i wyglądać, poprostu. Jeżeli przedstawisz coś prostego w ciekawy sposób to napewno dobrze wpłynie na markę.
U mnie w projekcie jest wszystko połączone w 1 gdzie w efekcie końcowym można dostrzec konsoletę oraz fale dzwiękowe, przerobione pod piorunki.

ps. dodatkowo logo ma potencjał na fajną animacje podczas odtwarzania muzyki na youtube, tak jak ma trap nation, trap city itd.[/quote]
Nie rozumiem dlaczego w ogóle zabierasz głos w sprawie do której nie byłeś włączony ale niechaj już będzie.

Powiedz mi proszę czy aspirujesz na bycie Graphic Designerem czy osobą, która potrafi jedynie obsługiwać program graficzny i jest narzędziem w rękach zleceniodawcy? Jeżeli pierwsza opcja to mam złe wieści. To TY powinieneś wiedzieć co jest najlepsze dla zleceniodawcy. Zważywszy oczywiście na rynek, odbiorców itd. Jeżeli natomiast opcja druga, to świetnie Ci idzie, keep goin'.
Abstrahując od tego, rzuć okiem na czołówkę choćby DJ i napisz mi ile z nich ma w swoim logo konsoletę czy inne wygibasy.
Jeżeli ktoś gra muzykę w remizach strażackich to jak najbardziej polecam mu wrzucenie konsolety, fal dźwiękowych (a najlepiej to jeszcze jakieś głośnik) i 20 gradientów do logo, w innym wypadku jestem przeciwny.
[quote="wDESIGN"][quote="mohlodi"][quote="wDESIGN"]@kcalv

Z poważaniem.[/quote]

ps. dodatkowo logo ma potencjał na fajną animacje podczas odtwarzania muzyki na youtube, tak jak ma trap nation, trap city itd.[/quote]
Nie rozumiem dlaczego w ogóle zabierasz głos w sprawie do której nie byłeś włączony ale niechaj już będzie.

Powiedz mi proszę czy aspirujesz na bycie Graphic Designerem czy osobą, która potrafi jedynie obsługiwać program graficzny i jest narzędziem w rękach zleceniodawcy? Jeżeli pierwsza opcja to mam złe wieści. To TY powinieneś wiedzieć co jest najlepsze dla zleceniodawcy. Zważywszy oczywiście na rynek, odbiorców itd. Jeżeli natomiast opcja druga, to świetnie Ci idzie, keep goin'.
Abstrahując od tego, rzuć okiem na czołówkę choćby DJ i napisz mi ile z nich ma w swoim logo konsoletę czy inne wygibasy.
Jeżeli ktoś gra muzykę w remizach strażackich to jak najbardziej polecam mu wrzucenie konsolety, fal dźwiękowych (a najlepiej to jeszcze jakieś głośnik) i 20 gradientów do logo, w innym wypadku jestem przeciwny.[/quote]
Racja, mogłem się w ogóle nie wtrącać jeżeli post mnie nie dotyczył. Chodziło mi tylko o to, że z takich prostych oczywistości jak Ty to napisałeś... można zrobić coś co wygląda profesjonalnie, a nie kiczowato.
Zobacz na mój projekt, jest tam konsoleta, fale dzwiękowe - wyobrażasz sobie takie logo reprezentujące jakąś grupę grajków z wiochy? Nie rozumiem twojego toku myślenia. Druga sprawa to ciekawe ile osób, które patrzą na logo
zastanawia się jaką głębię skrywa dane logo, bo mi się wydaję że więcej jest takich " poprostu mi się podoba ".

Przepraszam za mały spam, Administratorów.
Hejo. Przedstawiam moją propozycję. Znak składa się z błyskawicy oraz, tutaj ma się dwie opcje do wyboru, [url=https://ilf.fizyka.pw.edu.pl/podrecznik/images/image046.jpg]protonu[/url] lub płyty CD. W ten sposób logo jednocześnie nawiązuje i do twojej nazwy, i do profesji. Całość idealnie nadaje się do produkcji wszelkiej maści gadżetów takich jak np. przypinki czy, tak jak niżej pokazałem, czapki. Obraz nr 3 pokazuje przykładową kolorystykę - tutaj jednak mamy duże pole manewru, możemy dogadać tą kwestię bezpośrednio przed finalną realizacją zlecenia. Całości dopełnia font w stylu Italic dodający znakowi dynamiki. Czekam na opinię :)

https://s4.postimg.org/sr89jysv1/Protoney5.png[/img]
@mathis
Nie chcę się utożsamiać z literą P, jednakże taki wzór "błyskawicy" najbardziej mi odpowiada.

@Human
Za bardzo kojarzy mi się z Daemon Tools.

@ matteom
Ciekawe, jednakże chyba zbyt dziecinne i mało rozpoznawalne.

@wDESIGN
Póki co, numer jeden - czekam na dalszy rozwój ten koncepcji.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.