Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Jak wyciągnąć ze zdjęcia Maksimum przeźroczystości?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, opiszę to najprostszym przykładem, gdyż nie wiem jak inaczej zadać to pytanie -
Jest Biała koszulka na panu przy kości, teraz ja chcę tak jakby ją "usunąć" chodzi mi o to, że chciał bym, aby jakimś programem zrobić ją przeźroczystą, nie wiem, za pomocą filtrów - coś tego typu, tak, aby temu panu, nazwijmy go "X"
było widać całą klatkę piersiową, brzuch itp...
To jest tylko przykład, dla ciekawskich to do projektu do aplikacji :p
Mogą być programy płatne, bądź nie, byle efekt był końcowy taki, jakiego oczekuję.
Dobrze wiemy, że nie chodzi o panów, tylko o panie ;)
O ile z osobami w ubraniach lekko prześwitujących może dałbyś coś zrobić - podnieść ekspozycję i różne inne parametry. Dałoby to dość marny efekt - całość byłaby przekontrastowana, osoba stałaby się pomarańczowa i takie tam. Jedyny sposób na otrzymanie porządnego efektu to, tak jak wspomniała Vienna, posiadanie zdjęcia z i bez koszulki. Potem możesz bawić się maskami, przezroczystościami w gimp'ie czy photoshopie.
@matteom Przeczytałam "wspaniała" Vienna i już się zachwyciłam, ale nie, jednak źle spojrzałam :D

Jeśli chodzi o "zdjęcie koszulki" osobie na zdjęciu, to takie umiejętności mają tylko w "Kryminalnych zagadkach...". Wyobrażacie sobie Panowie, gdyby to było takie proste, jak wyglądałyby zdjęcia wszystkich ładniejszych Pań? :)
  • Moderator
[quote="JaNusZProgramista"]Jest Biała koszulka na panu przy kości, teraz ja chcę tak jakby ją "usunąć" chodzi mi o to, że chciał bym, aby jakimś programem zrobić ją przeźroczystą, nie wiem, za pomocą filtrów - coś tego typu, tak, aby temu panu, nazwijmy go "X"
było widać całą klatkę piersiową, brzuch itp...[/quote]
Wiadomo, że niektórzy swoimi umiejętnościami potrafią zdziałać cuda no, ale bez przesady :D Nie da się nikogo rozebrać w programie graficznym.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.