Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Jak nauczyć sie projektowania plakatów?

esso

Rekomendowane odpowiedzi

Ucz się od najlepszych, ale nie lekceważ podstaw.

Poza tym, co napisał metteom:
Jest cała masa serwisów, gdzie możesz podglądać dobre prace, najlepiej te znanych marek, bo one korzystają przeważnie z usług najlepszych agencji reklamowych. Polecam Pinteresta, bo tam jest zlepek wszystkiego. (:
No i żeby być naprawdę dobrym, trzeba ćwiczyć i mądrze się uczyć. Nie wystarczy kopiowanie ustawień i rozmieszczenia elementów. Staraj się zawsze coś wynieść z tutoriali i rób te, które uznasz za przydatne - szkoda czasu na efekty, których nie użyjesz.
No i śmiało pytaj zaznajomionych z tematem o radę. świeże spojrzenie może wnieść dużo dobrego.
Tylko własnie pytanie z jakich kursow i poradnikow korzystać.
Do konkursow jakoś nie mam przekonania, kiedyś zeby ćwiczyc robilem duzo logotypow na cortonie, ale nie przyniosło to zadnego pozytywnego skutku, a nawet wydaje mi sie, że szlo mi coraz gorzej. I to chyba wina słabej motywacji, bo ogolnie zeby zrobic cos co ma jakis sens i nie wygląda źle musze poświęcić troche czasu i sie nad tym porządnie skupić, bo nie przychodzi mi to łatwo, a mając świadomość, że i tak nie wygram jakos ciężko mi sie porządnie przyłożyć. Poza tym wydaje mi sie, ze te konkursy nie są jakieś miarodajne, np. to logo dwutygodniowe, niby nie wygląda źle, ale przez ten wielki sygnet jest niepraktyczne, a mimo to wygrało
Edytowane przez Gość
Przede wszystkim - ćwicz.

Ale jeśli nie masz motywacji, to może zastanów się, czy swoich wysiłków nie przenieść na inną dziedzinę? :) I nie jestem złośliwa. Po prostu czasem pchamy się w coś, co nie przynosi efektów i nie sprawia nam przyjemności.

Do plakatów polecam nie tylko pinterest, ale także zapoznanie się z historią plakatów - na pewno wyniesiesz z tego dużo. Polska szkoła plakatu była naprawdę dobra.

Mam wrażenie, że początkujący w ogóle olewają historię sztuki i próbują narysować kolo na nowo. A historia sztuki to baaaardzo duży materiał do nauki. Spójrz tu:

http://www.poster.pl/pl/artysci_plakaty.html
czy tu:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Polska_szko%C5%82a_plakatu

Grafika komputerowa wywodzi się bezpośrednio ze sztuki. Warto poszerzyć swoje horyzonty :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.