Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Magisterka i może coś więcej

Krecioo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kiedyś dość dużo bawiłem się tworząc projekty graficzne stron internetowych w Photoshopie. Później przestawiłem się jednak na kodowanie i mój kontakt z programami graficznymi ograniczył się do ewentualnego pocięcia już gotowego projektu. Ostatnio jednak ze względu na moją pracę magisterską (temat: system zarządzania treścią CMS) wystąpiła potrzeba stworzenia takiego layoutu od zera. Muszę przyznać, że moje umiejętności zdążyły przez te kilka lat trochę zardzewieć, poza tym trendy w projektowaniu wyglądu stron uległy znacznym zmianom. Skończyło się na tym, że pierwsze kilka dni spędziłem nad lekturą wszelkich poradników dotyczących typografi, układu, kolorystyki, itp. Mam nadzieję, że nie poszło to na marne i potworek, który stworzyłem nie jest taki zły :)

Projekt instalatora dla systemu zarządzania treścią WhisperPHP:
Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
https://zapodaj.net/images/0591a1e3a55d9.png[/img]

Ps. Jeśli gdzieś w języku angielskim jest błąd, nie bijcie. Ciągle nad nim pracuje, ale muszę przyznać, że jest to moja pięta achillesowa :)
Edytowane przez Gość
Projekt może wydawać się ubogi z tego względu, że to tylko instalator. I tak myślę, że trochę przesadziłem :) Taki instalator systemu Word Press wygląda o wiele skromniej :) Starałem się jednak wziąć wszelkie niezbędne elementy i zawrzeć je w dość nowoczesnym designie.

Nad głównym fontem sam rozmyślam, gdyż użyty tutaj OpenSans jest dość oklepany. Chciałbym też się pobawić w mieszanie różnych fontów, ale na razie jakoś mi nie wychodzi. Brakuje mi doświadczenia i nie znam najpopularniejszych pozycji. Jeśli ktoś siedzi w tematyce typografi dłużej, to mógłby zaproponować jakieś ciekawe czcionki używane w webdesignie?

Prosiłbym też o sprecyzowanie zabawy z "sekcją wyboru języka i Opisem" :)
  • Moderator
Marginesy do poprawy. Każda sekcja ma inny. @Sz@jba zauważ, że aktualny krok w instalacji to wybór języka więc chyba nie jest bez sensu. Często jest przecież instalacja krok po kroku, która posuwa się do przodu wraz z akcją np: wybór języka czy podanie danych do bazy. Popracowałbym nieco nad topem. Slogan w logo umieścił jakoś inaczej, to samo sygnet. Hover w menu nieco zbyt blisko linku. Slide jakoś specjalnie nie zachwyca :D Lepszym rozwiązaniem byłby jakiś stock dot. tematyki aniżeli tekstura z efektami (tak mi się wydaję).
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.