Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

zabawa wektorami

LukaszekU

Rekomendowane odpowiedzi

[color=#BFFFBF]To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie :peace:
Słowem wstępu powiem, że mam zerowe doświadczenie w grafice wektorowej, wcześniej trochę bawiłem się rastrową ale wszystko w małych ilościach, dla własnej przyjemności i zabicia czasu więc zobaczycie tu pełną amatorszczyznę :P
Mimo wszystko lubię mieć miejsce gdzie mogę wrzucać swoje wypociny, a miło też było by przeczytać czasem jakąś krytykę, opinie, a kto wie, może czasem pochwały :)

Pozdrawiam i wrzucam pierwszy chłam jaki uciułałem :)

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://oi68.tinypic.com/2aihdfq.jpg[/img]
Witaj!

Jak na zerowe doświadczenie, to nie jest źle. (: Za dużo się nie dzieje, więc komentarz nie będzie zbyt obszerny.

Masz dużo pustej, niewykorzystanej przestrzeni i prawie wszystkie elementy znajdują się w jednej ćwiartce, co przeciąża obrazek. Nie mówię, żeby te baloniki rozkładać, ale można by ten kadr uciąć albo dołożyć jakąś ciekawą chmurkę, ptaszka, czy cokolwiek, żeby zrównoważyć. Nie jestem specem z kompozycji, ale tu mi ewidentnie nie leży. (:

Drugą sprawą jest kolorystyka. Nie jest zła. Przyjemna dla oka, nie ma zbytniego nasycenia, prześwietleń itp. Ale jak dla mnie zbyt kolorowo, może trochę sztucznie. Ogólnie ściemnianie kolorów czarnym i rozjaśnianie białym jest nienaturalne. Polecam wpisać sobie na youtubie frazę "color theory" - może czegoś ciekawego się nauczysz. (:
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.