Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Teczka - Raaze

Arte

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,
ostatnio trochę retuszowałem. Nie wrzuciłem tego do fotografii bo zdjęcia nie są moje i można powiedzieć że tylko niemi manipulowałem.
Co myślicie? Wygląda to fajnie?

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/19942599_1948493795435883_3207174748876353640_o.jpg?oh=624b68ba9e921f4e4d833ec5652555ee&oe=59D280CC[/img]
Edytowane przez Gość
[quote="Sz@jba"][quote="Raaze"][quote="Damian"]Materiały/stocki?[/quote] Stocki są już zazwyczaj wyretuszowane. Te pochodzą z kursu ;)[/quote] Ale my nie mamy porównania, nie mamy pojęcia jak to wyglądało przedtem. Przecież nie jesteśmy jasnowidzami ;)[/quote] A jak widzisz zdjęcia na plakatach itp to ktoś pokazuje ci przed i po? Nie;) Chodzi o sam efekt końcowy. Ale jeśli chcesz zobaczyć przed i po to wejdź na arturteodorczyk.com albo mojego behance.net
Wiesz co, z takim podejściem, gdzie forum graficzne i oceniamy czysto pod kątem technicznym, to Ty wrzuć to na profil na fb i niech się znajomi jarają, a forum sobie odpuść :) Trudno aby ktoś wieszał plakat a obok materiały z jakich został stworzony, może jeszcze link do tutorialu poniżej? Proszę Cię kolego... nikt nigdy nie ma problemu jeśli ktoś prosi o materiały, dlatego też temat rodzi wątpliwości. Edytowane przez Gość
[quote="Sz@jba"]Wiesz co, z takim podejściem, gdzie forum graficzne i oceniamy czysto pod kątem technicznym, to Ty wrzuć to na profil na fb i niech się znajomi jarają, a forum sobie odpuść :) Trudno aby ktoś wieszał plakat a obok materiały z jakich został stworzony, może jeszcze link do tutorialu poniżej? Proszę Cię kolego... nikt nigdy nie ma problemu jeśli ktoś prosi o materiały, dlatego też temat rodzi wątpliwości.[/quote] A gdzie ja mam problem? Napisałem tylko że wszystko jest na stronie i w dobrej jakości więc możesz tam wejść.
Znasz się na retuszu? Będziesz umiał mi powiedzieć gdzie jakiej techniki źle użyłem? Nie jestem pewien. No ale niech będzie moja wina. Przepraszam za moje zachowanie ;)

Materiały:
Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
https://mir-cdn.behance.net/v1/rendition/project_modules/1400/97698e54590977.5963ad2ad886f.jpg[/img]
Nie będę się zbytnio rozpisywał bo muszę lecieć, ale co do pierwszego zdjęcia, zmieniłeś tło (lub nałożyłeś pędzle i filtry na warstwach) twarz zmodyfikowałeś, stonowałeś trochę nasycenie postaci, zmatowiłeś - standard przy obróbce retuszującej - u kobiet wystarczy zastosować puder matujący fotograficzny w sumie u mężczyzn do sesji też się sprawdzi. Na twarz nałożyłeś stonowany kolor podejrzewam, że coś pokrewnego cyjanu, ustawiłeś na nakładkę lub łagodne światło (może inaczej, efekt kolorystyczny ten sam). Wyostrzyłeś, poprawiłeś ucho, marynarkę i kilka zmian na twarzy najprawdopodobniej filtr skraplanie (jeśli inny, tym też uzyskamy takie efekty).
Nie wiem co w tym takiego skomplikowanego i dlaczego my niby nie umielibyśmy tego zrobić? Retusz to podstawy podstaw, aczkolwiek całokształt oceniam na udany jedynie co mi się nie podoba to włosy kobiety na ostatnim zdjęciu i mogłeś bardziej ją zmatowić bo kobiety nie lubą się błyszczeć.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.