Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Responsive Web design - mobile

dawiss08

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Jestem Dawid i mam pytanie w kwestii RWD do użytkowników znających temat
A mianowicie chodzi o RWD mobile - Wydaje mi się że temat jest ciekawy i może pomóc wielu użytkownikom interesującym się RWD
Mam takie pytanie na przykładzie Iphone 6
Co nas jako projektantów interesuje? A mianowicie na jakie rozdzielczości ekranu dla iphone 6 trzeba przygotować projekty, jak wiemy iphone 6 ma rozdzielczość 750x1334 i ratio pixel 2 więc css with 375 i height 667, i tutaj moje pytanie na jakie rozdzielczości my jako projektanci mamy przygotować layout?
Patrząc na ranking.pl widzimy że najpopularniejszą rozdzielczośćią jest 360px, więc urządzeń powyżej 1920px i np LG NEXUS 5 ma 1920x1080 i ratio 3, a Galaxy note 4 2560x1440 i ratio 4, cy w takim wypadu projektujemy dla 3 czy 4 rozdzielczości dla danego urządzenia? czy tylko dla tej 360 px?

Bardzo męczy mnie to pytanie nigdzie nie znalazłem na nie odpowiedzi a chciałbym już na poważnie zająć się webdesignem, do tej pory zajmuję się reklamą interentową (mailing, display, LP, newsletter)
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc!!
Nie wiem jak u Ciebie się to robi, ale u mnie grafik przygotowuje tylko jeden layout pod 1920px. Resztę sam dostosowuję w konsultacjach z grafikiem, chyba że potrzebuję wersji mobile layoutu, bo będzie za dużo zmian, ale to się mi jeszcze nie zdarzyło.
Każdą rozdzielczością bym się nie przejmował, tylko przyjął te co klient wymaga, a jak nie masz zdefiniowanych jakie chce, to projektowałbym pod najczęściej używane. Nie każdego stać na Iphone 6, czy Galaxy note. Dla mniej 1% ludzi nie warto aż tyle tracić czasu moim zdaniem.
  • Administrator
Przy projektowaniu mobilnej wersji wydaje mi się że mało ważna jest rozdziałka :D
Nie każdy telefon ma takie same rozmiary.
Wystarczy popatrzyć na takie stronki które sprawdzają "RWD" strony ?
Masz tam podane rozmiary przykład:

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://imgie.pl/uploads/ojj.png[/img]

Wydaje mi się że projektujesz w takim rozmiarze jakim chcesz bo i tak musisz zrobić to tak żeby się "dostosowało" samo do rozdziałki.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.