Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Fotomanipulacje by BECIK

Becik

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
https://zapodaj.net/images/6ea12aa8c0e4c.jpg[/img]
Tutaj moim zdaniem całą prace psuje ta postać wygląda nie fajnie, sztucznie jakoś :(

Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
https://zapodaj.net/images/4cf79573e4fd4.jpg[/img]
W tej pracy nie podoba mi się jakość tego murka zaa szkieletem, mógłbyś też dodać jakieś cienie szkieleta bo dziwnie to wygląda.
Murek ma cień a szkielet nie.
Edytowane przez Gość
Projekt z czołgiem ma dziwną ostrość, miejscami nie ostry, miejscami przestrzony, ten dym z tyłu wygląda jak woda, ogólnie filtry i efekty niskiego poziomu, wszystko źle się komponuje, ogólnie podsumowując jest to słabe.
Projekt ze szkieletem bardzo nudny, światło leży, jest nienaturalne, niby silny rozbłysk a stonowana plama, brak bieli, nijak się to ma do światła, szkielet - brak światło cienia, ogólnie w skrócie również projekt niskich lotów, błędów można wymieniać masę ale po co? Jest ich za dużo. Nie łam się, ćwicz każdy kolejny mam nadzieję, że będzie lepszy. Powodzenia
Jedynie środek pracy nie jest rozmyty, ponieważ tutaj chciałem skoncentrować wzrok widza. Wszystko wokół czołgu i żołnierza jest mniej istotne i dlatego zostało rozmyte.
Co to znaczy przestrzony? :)
Dym jak woda? Chyba troszkę przesadzona uwaga :)

Co do drugiej pm'ki - jest to stary projekt i faktycznie dużo z nim błędów. Nie będę go poprawiał, niech sobie staruszek już taki będzie :D

Dzięki za pierwsze oceny!
  • Moderator
Dlaczego ta praca jest tak słabej jakości? Powiększasz rendery czy jak? Ogólnie zamysł ciekawy tylko w moim odczuciu katapulta lewituję w powietrzu. Jakoś ciężko mi odczuć przepaść przed zamkiem. Zamek ma dziwną perspektywę. Poprawiłbym fioletowe odcienie na niebie i zrobił je w bardziej zimnych odcieniach.
  • 2 tygodnie później...
W pracach z żołnierzem i rycerzem kompozycja jest nie najlepsza, dlatego psuje to odbiór pracy. Szczególnie w pracy z rycerzem. Poczytaj o zasadzie złotego podziału i spirali fibonacciego. Kompozycja w pracy ze szkieletem wygląda lepiej. Pewnie wpływ miał na to fakt, że jest tam trochę mniej elementów. Ogółem, praca ze szkieletem wygląda najlepiej. Nie jest przeładowana, fajny pomysł, kolory, może trochę zbyt zamglone, ale wygląda ok. Puszki nierealistyczne, barierka z przodu za bardzo rozmyta, i ogólnie to raczej powinna być w tym miejscu ostra, a im dalej tym bardziej rozmyta, chyba że decydujemy się na skupienie uwagi na dalszej części pracy, to konsekwentnie musielibyśmy też rozmyć szkielet i elementy obok.
Słaba jakość zdjęć. Staraj się szukać stocków w dobrej rozdzielczości. Nie wiem, czy je powiększasz, czy znajdujesz takie, które są w bardzo słabej jakości, ale psuje to mocno odbiór pracy.
Typografia. Napisy są zbyt duże i nie najlepiej umiejscowione. Przez nie prace wydają się jeszcze bardziej przeładowane.
W pracy z żołnierzem trochę zbyt wiele motion i radial bluru.

Jak mówiłem, najładniejsza praca to ta ze szkieletem, starałbym się na Twoim miejscu iść bardziej w tym kierunku.
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Witaj.
Podjęcie próby stworzenia podobieństwa pracy Alexandra K. Moim zdaniem wygląda całkiem ok, będziesz dodawał tam jeszcze inne detale?
Głównie dodałbym efekty na samolot. Za samolotem masz wybuch , ale na nim już nie widać żadnej poświaty, blasku od wybuchu itd. W pewnych miejscach można go rozjaśnić oraz ściemnić używając warstwy wypełnienia ze skalą szarości, a warstwę tą ustawić na nakładkę. Na tej warstwie używając narzędzi sciemniania i rozjasniania możesz ładnie to dopracować. Mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi...

Pozostałe dwie prace z Nowości trochę nie mój klimat, ale też mi się podobają.
Edytowane przez Gość
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.