LukaszekU Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) Często widywałem (a teraz jak na złość nie mogę znaleść :D) podobny efekt w pracach wektorowych:[img]https://mir-s3-cdn-cf.behance.net/project_modules/fs/a0ab4c45271101.582b30759908b.jpg[/img] Chodzi mi konkretnie o to jak zostało naniesione ziarno. Jest jakaś sztuczka na to, czy narzucona jest jakaś tekstura. Ktoś mógłby mi ją wskazać i powiedzieć na jakim kryciu jest ustawiona? Edytowane 16 Lipca 2017 przez Gość portfolio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszekU Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 nikt nic? portfolio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeV Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Generalnie to w Photoshopie jest opcja w Filtr>Szum>Dodaj Szum(PL) w której możesz dodać szum na warstwę. Można to też zrobić poprzez wyszukanie tekstury "szum" w google i zmniejszenie krycia. Pozdrawiam HeV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wredozaur Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 W Affinity Designer jest opcja dodania szumu do nakładanego koloru. Suwaczkiem. Można nawet robić gradient "kolor z ziarnem - kolor bez ziarna". Korzystałam i bardzo lubię, aczkolwiek nie ma aż tak dobrego efektu, jak tutaj. W ogóle wygląda mi to na jakiś render albo nawet zdjęcie, bo cienie są bardzo realistyczne i na krawędziach widać lekkie poszarpanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi