Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Krystian Jeniec

DgR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, sprawa ma się tak: chodzi o ten temat http://grafinity.pl/viewtopic.php?f=28&t=4872

Ostatnio zawuwazyłem, że używają bezprawnie mojego herbu, który wykonałem tutaj na forum. Po skontaktowaniu się z nimi udają głupich, że wysłał im je jakis Wykośiński z Dębicy (xD), kurde mój błąd, że nie zabezpieczyłem odpowiednio tego herbu i weszli w jego posiadanie. W każdym bądz razie nic juz nie zrobie a dla tego goscia nalezy sie solidny ban :)

fanpage tej drużynki: https://www.facebook.com/ODRA-Ratowice-1498140817134907/?fref=ts
Edytowane przez Gość
Jak dla mnie czytając po tym, co autor pisze i Wy(drużyna) piszecie wskazuje na to, że chcieliście sobie zabrać logo i koniec tematu. Niestety albo i stety użytkownik nagłośnił sprawę i nagle pojawia się forma zapłaty.
"Po skontaktowaniu się z nimi udają głupich, że wysłał im je jakis Wykośiński z Dębicy (xD)" =/= "Wybraliśmy logo DgR aczkolwiek nie miałem możliwości kontaktu. Fanpage drużyny użył logo przed zrobieniem przelewu."
To która wersja zdarzeń jest prawdziwa? Bo jedna drugiej przeczy. I gdzie informacja w temacie ze zleceniem, że wybraliście logo DgR? Kolejna rzecz, która mnie interesuje to jakim prawem korzystacie bez prawa z loga przed zaksięgowaniem zapłaty za nie? A było to przypominam zlecenie PŁATNE.
§ 1. Kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać.
§ 3. Przyrzekający nagrodę nabywa własność nagrodzonego dzieła tylko wtedy, gdy to zastrzegł w przyrzeczeniu. W wypadku takim nabycie własności następuje z chwilą wypłacenia nagrody. Przepis ten stosuje się również do nabycia praw autorskich albo praw wynalazczych.

Mam nadzieję, że autor otrzyma wymuszoną zapłatę, bo musiał nagłośnić sprawę i się prosić, bo ktoś bezczelnie zabrał pracę i dodatkowo śmie twierdzić, że podesłał ją ktoś inny z tego, co autor tematu pisze.
Oczywiście, że nie. Wysłałem wiadomość rano do DgR, czy jest możliwość przesłania logo w danych formatach po czym do godz. popołudniowych nie byłem dostępny, a w trakcie na fanpage klubu osoba trzecia wrzuciła logo. Prosty argument - potrzebuję umowy o przeniesienie praw autorskich, którą podpisaliśmy. W wypadku kiedy przywłaszczyłbym sobie logo nie miałbym takiej umowy. Najlepiej niech się wypowie DgR. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia. Na tą chwilę prawa są przeniesione i logo jest opłacone, więc proszę to wyjaśnić i nie zarzucać mi bezpodstawnie oszustwa. Po wyjaśnieniu proszę usunąć temat bo wpływa to na moją reputacje na forum niekorzystnie.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.