Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane Wycena projektu

honey

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! Jestem świeżakiem jeśli chodzi o tworzenie projektów graficznych dla firm, ogólnie jestem samoukiem i wiedzę zdobywam głównie z kursów internetowych. Złożyłam cv w kilka miejsc i na drugi dzień dostałam ofertę pracy jako freelancer. Moim zadaniem jest stworzyć projekty produktów do sklepu internetowego (wizualizacje). Mają to być pliki źródłowe z warstwami wraz z przekazaniem praw autorskich. O co dokładnie chodzi z tymi prawami autorskimi? Poproszono mnie również bym zaproponowała cenę za projekt. Nie są to produkty skomplikowane i prawdopodobnie wykonam około 20 wizualizacji w programie do grafiki wektorowej + jakieś nadruki bitmapowe. Moje kolejne pytanie: ile powinnam krzyknąć za taki projekt? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
  • Moderator
Godzina pracy * 50 zł, jeżeli nie potrafisz wycenić swojej pracy. To taka stawka minimalna za godzinę pracy grafika.

Zastanawia mnie, jak można dostać ofertę pracy jako freelancer? ;) Przecież to osoba pracująca bez etatu. Co do tych praw autorskich to jak samo sformułowanie wskazuję - przekazujesz prawa autorskie do produktu na Klienta. Zwykła formalność. Pamiętaj, że za przekazanie praw autorskich dolicz sobie coś ekstra do końcowej wyceny :D
Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.