orochimaru Opublikowano 10 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Witam, przychodzę z problemem dot. jakości moich prac. Mianowicie, robiłem niedawno format komputera do 0. Zainstalowałem najnowszą wersję Photoshopa CC (próbną) i od czasu, do czasu ćwiczyłem sobie tworzenie. Ostatnio złapałem mega inspiracje, przyłożyłem się do pracy i w trakcie procesu tworzenia wszystko mega mi się podobało. Generalnie, powiem inaczej, żeby nie owijać. Podczas pracy w Photoshopie byłem zadowolony z efektów swojej pracy, jestem strasznie pedantyczny, zawsze brałem tekstury itd. w najlepszej rozdzielczości, skupiłem się na wszystkich detalach, żeby jakieś mankamenty nie powstały, przywiązuje mega uwagę do takich rzeczy. Problem w tym, że po zapisaniu pracy i otworzeniu jej już z pulpitu, strasznie straciła urok i tak jakby jakość (straciła na jakości). Nie wiem, czy może jakieś ustawienia PS maja na to wplyw, czy co? pracowalem na duzej rozdzielczosci, na dobrych jakosciowo teksturach, nie przesadzilem z CC, ktore mialby by pogorszyc ta jakosc. Akurat ta praca to tlo na yt i na youtubie tak samo slabo wyglada. format, w ktorym zapisalem to .png Ps; przepraszam za brak spojnosci zdan i w sumie brak sensu, w niektorych miejsach mam tego swiadomosc, ale tak juz mam, nie jestem konkretny ;D z gory dzieki wielkie za wszelka pomoc i pozdrawiam ;d[size=85][color=#8c90a8]Dodano 23 godziny 3 minuty 32 sekund temu @refresh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vienna Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Prawdopodobnie pracowałeś na plikach połączonych lub obiektach inteligentnych, które znajdowały się w jakimś folderze. Po formacie pewnie je gdzieś skopiowałeś a photoshop pokazuje Ci tylko ich "podgląd". Możesz wskazać użyte pliki klikając na konkretnej warstwie prawym i wybierając "połącz ponownie" i wskazać plik, który był na warstwie.https://helpx.adobe.com/pl/photoshop/using/create-smart-objects.html Edytowane 20 Września 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi