divix Opublikowano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Witam, mam dwa pytania co do mojej własno-zaprojektowanej okładki: Po pierwsze co o niej sądzicie, czy nadaje się pod druk? Po drugie, czy mogę taki logotyp: "Zend Framework 3" użyć, jeśli oryginalne logo wygląda tak: [url]https://raw.githubusercontent.com/zendframework/zf2/234b554f2ca202095aea32e4fa557553f8849664/resources/ZendFramework-logo.png[/url] ? Czy nie pogwałcam tym samym praw autorskich (dodam iż użyłem innej czcionki i logotypu)?[img]http://images.tinypic.pl/i/00939/vgj9d7px93ra.png[/img] Pozdrawiam, Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 16 Października 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Moim zdaniem oryginalne logo wygląda o niebo lepiej i nie wiem dlaczego je zmieniłeś. Popracowałbym nieco nad frontem bo kiepsko wygląda wpisany autor. Może kod QR przesunąć na front? Żeby nieco ożywić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
divix Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) Nie mogę użyć oryginalnego logotypu z powodu praw autorskich/licencji. Właśnie nie wiem w jaki sposób zmienić imię autora na froncie... Edytowane 16 Października 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japatrykaty Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Fajnie wygląda kod QR. Logo Create Space z tym białym tłem jest brzydkie. Na pewno ta firma ma księge znaku i dopuszcza wykorzystanie np. czarnej wersji logo / białej. Na takie tło by się lepiej sprwadziło. Źle złamałeś napis na tyle (i na końcu linijki itd.) Sama okładka - nic ciekawego. Taki standard jakich pełno w drukarniach, szczególnie w tych specjalistycznych okładkach. Poczytaj o typografii. W czym projektowałeś? Indesign? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi