Atelie Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Hej, bawiłam się dzisiaj w AI i wyszło mi takie coś. Z tego co odkryłam to minimalizm i ewentualna kolorystyka. Tutaj wersja 3D . Oceńcie i doradźcie mi jak robić loga w AI i co ewentualnie byście zmienili w tym projekcie. Mam w sumie pytanie jak można dodać swoje własne gradienty tak jak style czy inne materiały, że tak powiem. Jak dodać zewnętrznie jakieś fajne gradienty i jak nałożyć na jakąś figurę czy tekst - zamiast kolory czy gradientu wiecie taką maskę przycinającą ? Czy tylko w Photoshopie można to stworzyć ? Pozdrawiam :)[img]http://funkyimg.com/i/2zb6z.png[/img] Update :D[img]http://funkyimg.com/i/2zbeb.png[/img] Edytowane 9 Listopada 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Co przedstawiają te sygnety? Bo ja zielonego pojęcia nie mam, nie mogę ich odczytać? Edytowane 9 Listopada 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atelie Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Nic specjalnego nie ma oznaczać, ćwiczyłam dzisiaj w programie :) Bardziej chodziło mi o metoryczność niż przesłanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczestudio Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 To szczerze jak na logo wygląda źle. Logo może być abstrakcyjne i tylko podświadomie coś przekazywać, ale te kształty właściwie nic nie sugerują. Jeszcze z drugim mógłbym skojarzyć jakąś kwiaciarnie, bo trochę przypomina kwiat. Jednak nie sądzę by taki był Twój zamysł. To logo dla Ciebie jako grafika komputerowego? Pytałeś co byśmy zmienili? Absolutnie wszystko. Logo trzeba zrobić od nowa, nowoczesne. Wpisz w Google Grafika frazę: "Logo design 2017" lub coś podobnego i porównaj swoją pracę. Czym się różni. Co mają tamte prace, a czego nie ma Twoja i odwrotnie - co ma Twoja a czego tamte nie mają. Przed Tobą wiele pracy, ale uwierz lub nie... Sam na początku robiłem znacznie gorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atelie Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Dzięki za radę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nlogo.pl Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Nie wygląda to dobrze. Pogubione proporcje i źle dobrane fonty. Trzeba by nad tym jeszcze popracować --- IDENTYFIKACJA WIZUALNA --- https://www.nlogo.pl --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atelie Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Witajcie Grupowicze. ? Każdy z nas zaczynał od zera. Ostatni mój post ukazał się bardzo dawno. Dziś przychodzę z pracą, którą ostatnio stworzyłam. Działam i się rozwijam. Proszę o jakiekolwiek opinie, co ewentualnie poprawić, zmienić lub na czym muszę się skupić. Chce byście doradzili mi jaki szyld mogłabym użyć jako logo do mojego nowego portfolio, które chce stworzyć. Czekam na wasze opinie ? A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupus Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Jeśli miałbym wybierać proponowałbym dwójkę, ponieważ jest najbardziej spójna wizualnie i koncepcyjnie. Resztę propozycji pominę. Ta chmura jest w wektorze? Sama to namalowałaś? Trochę wygląda jak grafika pobrana z freepika. Wolałbym zobaczyć znak w wersji wertykalnej, ponieważ biorąc pod uwagę szerokość logo, taki będzie bardziej responsywny i powinien być używany jako główny, a uzupełnieniem może być logo w wersji horyzontalnej przy eksploatacji na niektórych nośnikach np. długopisie. Krój pisma (Perpetua?) to dobre dopełnienie, chociaż popracowałbym nad skalą i oparł o konkretny grid, linia separująca claim – niepotrzebna. Na Twoim miejscu zacząłbym od początku. Styl kroju pisma jaki obrałaś jest ostatnio bardzo popularny i ciężko nadać marce odpowiedni charakter. Szkoda, że nie przedstawiłaś zupełnie założeń względem projektu, tylko rzuciłaś propozycjami bez żadnego zarysu. Nadanie kierunku kreatywnego i założeń jest kluczowe(choć często bagatelizowane) przy jakimkolwiek projekcie. To duży błąd. Tak, wiem, każdy z nas to lubi – odpalasz program i działasz. Niesie to za sobą ryzyko bezproduktywnego szukania ideału, który często jako niesprecyzowana idea – istnieje jedynie w naszej głowie. Skup się nad wewnętrznymi, podstawowymi założeniami pozycjonowania marki nad którymi masz kontrolę: wizja – ustal zwięźle jak chcesz sprawić, żeby nasz szary świat był lepszy, co chcesz sobą wnieść misja – czyli założenia jak spełnić to co ustaliłaś w wizji wartości marki – czyli jakie najważniejsze wartości uznajesz np. uczciwość, kreatywność, precyzja, uprzejmość(proponuje nie więcej niż 5) osobowość – jaką osobą jesteś? ustal wg. siebie, spytaj innych, porównaj i zapisz styl – proponuje 5 wartości ideały znaku – można wyznaczyć kilka wraz z anty–ideałami, jak znak powinien wyglądać oraz jak na pewno nie powinien Dobrze jest również zastanowić się nad unikalną wartością sprzedaży(unique value proposition), znajdziesz w necie o co chodzi. Zamiast brodzić we mgle pozwoli Ci to skupić się na jasno sprecyzowanych założeniach. Po ustaleniu założeń(wyżej wymienionych) można przejść do wyznaczania kierunku artystycznego, tworzeniu koncepcji, budowania moodboardów itp. Podsumowując: Wyznacz wytyczne, które pozwolą ci lepiej sprecyzować formę. Zaprezentowane koncepcje ciężko będzie przenieść na wszystkie pola eksploatacji, dodatkowo stanowią zbyt słaby potencjał by uciągnąć wyróżniającą się markę, więc na Twoim miejscu zacząłbym jeszcze raz. Żeby lepiej oddać to o czym piszę, na szybko, stworzyłem dla Ciebie koncepcję, która lepiej spełnia założenia poprawnego logo wraz z próbkami kierunku artystycznego, chociaż walidacja tego czy znak jest dobry czy nie, powinna być rozpatrywana o założenia ustalone w kierunku kreatywnym projektu. Nawet użyty przeze mnie zmodyfikowany krój pisma Banshee w logotypie jest bardziej wyrazisty i charakterny, szukaj czegoś bardziej unikalnego bo zginiesz w odmętach bezpłciowych identyfikacji wizualnych jakich pełno na rynku. Faktycznie się rozwijasz, jednak popełniasz jeszcze standardowe błędy w projektowaniu graficznym. Uważam, że nie trzeba przeczytać tysiąc książek, wystarczy wybrać kilka publikacji, które oddają największą wartość i dobrze je przestudiować.Polecam: Designing Brand Identity – Alina Wheeler Signs and Symbols, Their Design and Meaning – Adrian Frutiger Grid systems in graphic design – Josef Muller-Brockmann The Brand Gap – Marty Neumeier Principles of Two-Dimensional Design - Wucius Wong dla inspiracji polecam też: Trademarks and Symbols – Yasaburo Kuwayama Pozdrawiam, mam nadzieję, że coś z tego wyciągniesz. lepsza jakość prezentacji: https://we.tl/t-eQBmDZBSH7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atelie Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 @lupus serdecznie dziękuję Ci za szczerą i wyczerpującą odpowiedź i opinie. I również jestem pod wrażeniem twojej wizualizacji ? Zaczęłam od początku tworzyć nowy szkic loga i font. Niedługo podeślę na grupę. Oczekuj, może zaskocze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi