reperandt Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Witam. Mam problem ze zmianą kolorystyki goździka, pokazanego poniżej. Chciałbym, żeby kwiat był cały czerwony, bez jakichkolwiek białych akcentów. Próbowałem zmieniać kolorystkę narzędziami barwa/nasycenie, kolor selektywny, kolor kryjący... wszystko na nic, wygląda brzydko. Czy są jakieś inne sposoby na zmianę koloru?[img]https://zapodaj.net/images/bb5b4c26c84d9.png[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0na Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Ja bym użyła mieszania warstw. Tylko trzeba dokładnie ten kwiat zaznaczyć. To co jest białe, to po prostu brak koloru, więc trzeba te miejsca czymś wypełnić. Dodatkowo na obrazku jest znak wodny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reperandt Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Tak tak, znak wodny jest, ponieważ nie kupiłem jeszcze tego obrazka - chce sprawdzić, jak będzie wyglądał w czerwieni i czy uda mi się go na czerwono maznąć, wtedy zakupię wektor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0na Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Nie wspominałeś, że to wektor, ale chyba i tak nie ma innego sposobu. Tylko w przypadku wektora, zamiast zaznaczać, trzeba będzie stworzyć obiekt pokrywający się kształtem i wymiarami z kwiatem. No chyba, że w pliku będzie biały obiekt w kształcie płatków. Zwykle jednak wektory typu watercolor składają się z tysięcy małych obiektów-plamek Edytowane 16 Listopada 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi