kali_01 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zaczynam dopiero swoja prace w photoshopie. Czy ktoś mi powie, w jaki sposób krok po kroku po ustawieniu warstwy narysować dany kształt. Chodzi głównie o to, gdy przykładowo mam prostokąt i go kopiuje tworzy się z nim nowa warstwa a chce by po skopiowaniu znajdowała się w jednej warstwie, a nie kilku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adipe Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 O to chodzi w Photoshopie, że pracujesz na warstwach. Możesz je scalić zaznaczając obie warstwy, klikając PPM i wybierając polecenie "Scal warstwy"/"Merge layers". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kali_01 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 A czy jest potem możliwość, żeby je potem rozgrupowac? Udało mi się raz stworzyć jedna warstwę z kilkoma elementami bez scalania.. Dlatego nwm czego to jest kwestia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adipe Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Po scaleniu warstw już nie ma opcji rozłączenia, ale można je dowolnie grupować. Zaznaczasz warstwy które chcesz zgrupować i wciskasz ctrl+G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Becik Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Alternatywą są także inteligentne obiekty. Można skonwertować nawet kilkanaście warstw w jedną i bez problemu do nich wrócić i coś zmienić/usunąć/przestawić itp. Wystarczy dwa razy kliknąć na obiekt inteligentny i widoczne są warstwy, które połączyliśmy. [url]https://www.facebook.com/bypygy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adipe Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 To nawet lepsze rozwiązanie, nie pomyślałem o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 10 Stycznia 2018 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Inteligentne obiekty to świetne rozwiązanie i nie wyobrażam sobie pracy bez tej funkcji ;) Warto je stosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi