emte Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Siemanko, Mam mega głupie pytania, szczególnie dlatego głupie, ponieważ grafika zajmuje się łącznie z jakieś 2 lata z dużymi przerwami. Nigdy wcześniej nie zajmowałem projektowaniem stron www, przerabialem różne tematy związane z grafiką ale nigdy nie wziąłem się za webdesign, nie wiedziałem za co ugryźć. Czytalem jakieś poradniki ale były bardzo ogólne i nie dawały mi odpowiedzi dlatego mam nadzieję ze wy mi to wszystko wytłumaczycie. 1. Tworzę dany projekt, załóżmy jest rozmiar x na x stronę daje komu? Koderowi (?), on chyba projekt jakoś wycina (?) i sobie to wszystko koduje po swojemu tak? ? 2. Po zakodowaniu strony co trzeba zrobić aby strona funkcjonowała i była jakoś pozycjonowana w internecie? I kto się tym zajmuje. 3. Jeśli zaprojektuje stronę główną np. Forum to wydaje mi się naturalne to że muszę zaprojektować jak będzie wyglądać forum jeśli wejdziemy w jakis temat albo jak będziemy się logowali. Dobrze myślę. 4. Co jest dopuszczalne? W sensie z jakiś gotowych rzeczy się często korzysta np. Z jakiś flat pakietów gradientow i kolorów, ramek itp. W sensie z czego wy gotowego korzystaliscie bądź korzystacie? 5. Chyba ostatnie. jakie czcionki polecacie do webdesignu? Oprócz roboto. Z góry dzięki za pomoc❤️ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 12 Lipca 2018 Administrator Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 10 minut temu, emte napisał: 5. Chyba ostatnie. jakie czcionki polecacie do webdesignu? Oprócz roboto. https://fonts.google.com/?sort=popularity 10 minut temu, emte napisał: 4. Co jest dopuszczalne? W sensie z jakiś gotowych rzeczy się często korzysta np. Z jakiś flat pakietów gradientow i kolorów, ramek itp. W sensie z czego wy gotowego korzystaliscie bądź korzystacie? Ja korzystam tylko z gotowych ikon. 10 minut temu, emte napisał: 3. Jeśli zaprojektuje stronę główną np. Forum to wydaje mi się naturalne to że muszę zaprojektować jak będzie wyglądać forum jeśli wejdziemy w jakis temat albo jak będziemy się logowali. Dobrze myślę. Możesz, ale nie musisz. Każde forum ma swój określony szkielet domyślny. Jeżeli chcesz zachować ten układ - podstron nie projektujesz. 11 minut temu, emte napisał: 2. Po zakodowaniu strony co trzeba zrobić aby strona funkcjonowała Wdrożyć. 12 minut temu, emte napisał: i była jakoś pozycjonowana w internecie? Dodać do Google Search Console. 12 minut temu, emte napisał: I kto się tym zajmuje. Właściciel? 12 minut temu, emte napisał: 1. Tworzę dany projekt, załóżmy jest rozmiar x na x stronę daje komu? Koderowi (?), on chyba projekt jakoś wycina (?) i sobie to wszystko koduje po swojemu tak? ? Tak i nie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanuki Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 4 godziny temu, emte napisał: 1. Tworzę dany projekt, załóżmy jest rozmiar x na x stronę daje komu? Koderowi (?), on chyba projekt jakoś wycina (?) i sobie to wszystko koduje po swojemu tak? ? 2. Po zakodowaniu strony co trzeba zrobić aby strona funkcjonowała i była jakoś pozycjonowana w internecie? I kto się tym zajmuje. 3. Jeśli zaprojektuje stronę główną np. Forum to wydaje mi się naturalne to że muszę zaprojektować jak będzie wyglądać forum jeśli wejdziemy w jakis temat albo jak będziemy się logowali. Dobrze myślę. 4. Co jest dopuszczalne? W sensie z jakiś gotowych rzeczy się często korzysta np. Z jakiś flat pakietów gradientow i kolorów, ramek itp. W sensie z czego wy gotowego korzystaliscie bądź korzystacie? 5. Chyba ostatnie. jakie czcionki polecacie do webdesignu? Oprócz roboto. Z góry dzięki za pomoc❤️ 1. Koderowi, który będzie wymagał wszystkich wytycznych projektu, czyli budżet, informacje o projekcie i prototyp. 2. UX Designer, lub specjalista od SEO 3. Teoretycznie musisz zaprojektować każdą ważną podstronę. 4. Gotowe rzeczy: UI Kity, ikony, gradienty, kolory. 5. Open Sans, Nunito Sans. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi